Televisión

L'Hospital de Bellvitge, pioner al món en implantar una vàlvula en un cor trasplantat sense cirurgia oberta

  • L'home sofria d'un problema cardíac que havia derivat una falta de tancament dels vels de la vàlvula tricúspide

  • Els cardiòlegs han introduït un dispositiu TricValve, una pròtesi experimentada fins ara en cors no trasplantats

RTVE Catalunya - ACN
1 min.

L'Hospital Universitari de Bellvitge ha implantat en un cor trasplantat un sistema de doble pròtesi de vàlvula cardíaca a través de la pell, en una operació pionera al món. La intervenció l'ha liderat la Unitat d'Hemodinàmica i Cardiologia Intervencionista del Servei de Cardiologia de Bellvitge, que augura en un augment de casos tractats percutàniament a partir d'ara.

El pacient, de 67 anys, ja havia rebut un trasplantament de cor al mateix hospital fa vint-i-un anys. Tot i que l'òrgan seguia estructuralment sa, l'home sofria d'un problema de dilatació de l'anell de la vàlvula tricúspide, el qual havia provocat una falta de tancament dels vels de la vàlvula. Això havia derivat en una insuficiència tricúspide severa.

Primera vegada que es fa a través de la pell

Fins ara, les malalties a les vàlvules en cors trasplantats sempre s'havien tractat amb cirurgia oberta, una pràctica que és alta complexitat. Ara, però, per primera vegada, Bellvitge ha pogut fer aquesta intervenció a través de la pell. En el cas del pacient tractat ara de forma pionera, els cardiòlegs han introduït amb una punció un dispositiu TricValve, una pròtesi nova que consisteix en dues vàlvules que impedeixen el retorn de la sang malgrat que falli la vàlvula tricúspide.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz