Televisión

Qui és el candidat més influent a les xarxes socials?

  • Fem un repàs pels perfils de Twitter i Instagram dels partits i dels candidats en les eleccions catalanes del 14-F

Maria Bosch
4 min.

El 14 de febrer se celebren les eleccions autonòmiques de Catalunya i comença el compte enrere per conèixer qui serà el pròxim president de la Generalitat. En aquesta ocasió, les xarxes socials s’han convertit en una part important de la campanya electoral i per això, hem volgut establir un repàs pels perfils de Twitter i Instagram dels partits i candidats a les eleccions catalanes del 14-F.

Rànquing nombre de seguidors dels candidats a Twitter RTVE Catalunya

Laura Borràs, líder a Twitter i Instagram

La primera en el ráquing a Twitter és Laura Borràs, activa a la xarxa des del 2009 (@LauraBorras), publica tuits de forma constant des dels primers dies de campanya electoral. Amb els seus missatges s’apropa a la ciutadania de forma personal amb comentaris sobre el seu dia a dia i la seva experiència als actes a què acudeix. Segueix 1.572 persones i compta amb 124 m seguidors. Tot i això, el compte del seu partit (@JuntsXCat) no és el més seguit, té 114,7 m seguidors i ocupa el sisè lloc en el rànquing de partits.

Perfil de Twitter de Laura Borràs a 11/02/2021

La diputada de Junts per Catalunya manté també la primera posició en el rànquing de seguidors a la xarxa social d’Instagram, amb 43,3 m seguidors i 323 persones seguides.

Salvador Illa, en segona posició

El candidat Salvador Illa (@salvadorilla), en canvi, no acostuma a donar contingut personal a Twitter, on es mostra actiu publicant notícies sobre salut, i ara amb la seva campanya electoral com a candidat del PSC.

S’hi va unir a la plataforma en gener de 2011, compta amb 101,1 m seguidors, per la qual cosa ocupa el segon lloc en la llista de candidats, i segueix 465 persones. D’altra banda, el perfil en Twitter del PSC (@socialistes_cat) compta amb 119 m seguidors.

Ignacio Garriga ocupa el tercer lloc

Twitter va bloquejar el compte de Vox temporalment

Ignacio Garriga (@Igarrigavaz) segueix 1.856 persones i té 90,2 m seguidors, per la qual cosa, ocupa el tercer lloc en el rànquing.

L’aspirant a la presidència de la Generalitat publica i comparteix continguts potencialment polèmics. Són tuits que responen a les característiques del discurs de Vox a Twitter (@vox_es), on compta amb 431,3 m seguidors.

L’últim cas en què va sortir una polèmica va ser quan arran d’uns tuits de Vox que incitaven a l’odi de la comunitat musulmana, la xarxa social va bloquejar temporalment el compte oficial. D’aquesta forma, la mesura implicava que el compte continuava actiu, però no podia publicar tuits, retuitar o posar m’agrada.

Garriga desbanca a Illa a Instagram

Rànquing nombre de seguidors dels candidats a Instagram RTVE Catalunya

El portaveu adjunt de Vox en el Congrés, Ignacio Garriga, puja un escaló en el rànquing d'Instagram i es queda en segon lloc, amb 36,1 m seguidors i 362 persones seguides. Per la seva part, el candidat a la presidència pels Socialistes, Salvador Illa, baixa un lloc per situar-se en tercera posició amb 17,8 m seguidors.

Àngels Chacón: candidata amb menys suport a les xarxes

Àngels Chacón (@angelschacon), candidata a les eleccions del 14-F pel PDeCat, és la figura amb menys seguidors a la xarxa social, malgrat que sigui activa, constant i propera amb la seva audiència. Es va unir el 2010 i segueix 578 persones. No obstant això, el compte del seu partit en Twitter (@Pdemocratacat) ocupa el tercer lloc en el rànquing de partits de categoria regional més seguits. Compta amb 207,3 m seguidors, quasi 170 m menys que ERC (@Esquerra_ERC), que ocupa el primer lloc.

Perfil de Twitter d'Àngels Chacón a 11/02/2021

Àngels Chacón continua mantenint l’últim lloc quant als suports d’usuaris a Internet amb 1.804 seguidors a Instagram.

ERC és el partit amb més seguidors a Twitter

Per últim, Pere Aragonès es queda amb el quart lloc amb 53,6 m seguidors; Alejandro Fernández, en el cinquè amb 49,1 m; Carlos Carrioza ocupa el sisè lloc amb 39,9 m; Dolors Sabater, setè lloc amb 30,5 m i Jéssica Albiach, penúltim lloc amb 22,3 m seguidors.

ERC: partit amb més seguidors

Esquerra Republicana és el primer partit més seguit a la xarxa social amb 76,9 m seguidors. En canvi, el seu candidat Pere Aragonès ocupa el quart lloc del rànquing, ja que solament té 13,4 m seguidors. Segueix 2.201 persones i compta amb 695 publicacions.

El segon lloc al rànquing l’ocupa la CUP (60,5 m seguidors), malgrat que Dolors Sabater, la candidata a les eleccions, compta només amb 2.638 seguidors.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz