Televisión

El 20% dels pacients postcovid de Can Ruti pateix dolor toràcic persistent

  • 30 participants amb simptomatologia covid-19 de llarga durada seran sotmesos a estudis cardíacs

  • La investigació tracta de determinar si hi ha isquèmia o afectació microvascular pel risc de patir complicacions cardiovasculars

Maria Bosch
2 min.

Dos de cada deu pacients de la unitat de síndrome postcovid de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona presenta dolor toràcic persistent. És una dels resultats preliminars de l'estudi Cohort-King de la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses. Destaca que és fonamental determinar si existeix isquèmia o afectació microvascular en el pacient, fet que implica un risc de desenvolupar complicacions cardiovasculars.

Acord amb Creu Blanca

Per obtenir un diagnòstic cardíac acurat, la Fundació ha arribat a un acord amb Creu Blanca per facilitar estudis cardíacs a un total de 30 participants amb simptomatologia covid-19 de llarga durada i determinar el grau de risc existent a través d'una ressonància magnètica cardíaca amb adenosina. La prova diagnòstica se suma a les que es fan de manera sistemàtica als pacients de la unitat postcovid gràcies a la col·laboració del Departament de Cardiologia de l'Hospital Germans Trias i Pujol. Concretament, es tracta d'ecocardiogrames, proves d'esforç o TAC d'artèries coronàries.

Evitar patalogies cardíaques

Els resultats serviran per descartar patologies com la miocarditis, la pericarditis, l'infart de miocardi o l'alteració de la microcirculació cardíaca. Es preveu que en el futur més pacients es puguin beneficiar d’aquest projecte, que compta amb el finançament de #JoEmCorono, la iniciativa de micromecenatge de la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses per fer front a la covid-19.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz