Televisión

Els presos independentistes surten de Lledoners després d'obtenir el tercer grau

  • Podran incorporar-se a la campanya electoral dels seus respectius partits

  • El cas de Carme Forcadell es resoldrà en els pròxims dies

  • A l'espera que la Fiscalia presenti recurs contra el nou règim de semillibertat

RTVE Catalunya
2 min.

Els set presos de Lledoners –Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Joaquim Forn, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez- han sortit aquest divendres al voltant de dos quarts d'onze del mati de la presó de Sant Joan de Vilatorrada (Bages) després d'obtenir el tercer grau penitenciari. Els líders independentistes podran passar el cap de setmana a casa i no hauran de tornar a la presó fins dilluns.

El tercer grau permetrà als presos participar en la campanya electoral. A la sortida, els presos han desplegat una pancarta a favor de l'amnistia i han fet una crida a la mobilització i a anar a votar. Alguns d'ells s'han mostrat convençuts que la fiscalia recorrerà aquesta semillibertat.

Tercer grau pendent de la fiscalia

El Departament català de Justícia torna a concedir el tercer grau als líders independentistes presos, amb l'excepció de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell -encara pendent de resolució-, als dos mesos que el Tribunal Suprem li ho revoqués.

Catorze dies ha trigat la Generalitat a respondre la proposta de les juntes de tractament de les presons. Segons ha informat el Departament de Justícia en un comunicat, la Secretaria de Mesures Penals ha avalat el règim de semillibertat que les presons van proposar per als presos del "procés", quan la majoria d'ells tenen ja completa una quarta part de la pena o estan a punt de fer-ho, la qual cosa els dóna dret a permisos ordinaris.

El Servei de Classificació considera que s'ha confirmat una evolució positiva

La conselleria que dirigeix Esther Capella ha concedit la semillibertat als Jordis, als exconsellers Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Joaquim Forn i Josep Rull -que des d'aquest divendres només hauran de pernoctar en la presó de dilluns a dijous.

Carme Forcadell

En el cas de Carme Forcadell el procediment ha anat més lent i es resoldrà en els pròxims dies. Es dóna la circumstància que la presó de dones de Wad-Ras, on es troba, està confinada per l'aparició d'un brot de Covid. Dilluns totes les internes d'aquesta presó hauran superat la quarantena.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz