Televisión
Cafè d'Idees

Antoni Trilla: "Aquesta setmana arribarem a la saturació hospitalària"

  • El cap de Medicina Preventiva de l'Hospital Clínic recorda que un confinament dur i curt és eficaç per aplanar la corba

  • Considera positiva la continuïtat del ministre Salvador Illa, a qui defineix com a "honest i treballador"

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

2 min.

El cap de Medicina Preventiva de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, es mostra convençut que en els pròxims dies s'arribarà als 600 ingressats crítics a Catalunya. Una xifra que superaria el pic de la segona onada i que posaria en una situació "pròxima al col·lapse" del sistema sanitari. Tot i això, s'ha mostrat partidari d'esperar uns dies abans de decidir si cal endurir mesures i, especialment, abans de decretar un confinament total. "S'ha de veure si això s'accelera molt o es frena i llavors decidir si es vol augmentar el fre o es frena del tot", ha dit.

La fatiga pandèmica

L'epidemiòleg creu que la gent no ha seguit del tot les recomanacions que es van fer per les festes nadalenques. Reconeix que existeix "fatiga epidèmica", un cansament per tantes restriccions que porta a la relaxació de les precaucions. Creu que amb un compliment estricte del que recomanen les autoritats sanitàries es podrien tenir millor dades, però també recorda que un tancament dur i curt funciona.

La bona feina del ministre Illa

El Dr. Trilla defineix el ministre de Sanitat, Salvador Illa, com una persona "honesta i treballadora", amb molta mà esquerra i considera positiu que segueixi en el seu càrrec. Espera que l'endarreriment de les eleccions catalanes impliqui una aturada de la campanya electoral i que pugui seguir dedicant-se únicament a la seva feina i la lluita contra la pandèmia.

"L'ajornament del 14-F va ser encertat"

El Cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic ha afirmat que l'ajornament de les eleccions del 14-F és la decisió "més encertada" des del punt de vista sanitari. Ha posat sobre la taula que les regles del joc electorals estan fetes sense tenir en compte la possibilitat d'una pandèmia i ha lamenta que semblen "intocables". "Al segle XXI hauríem de poder votar de moltes diferents maneres: més dies, electrònicament, vot per correu senzill...", ha manifestat.

Vacunació entre els professionals sanitaris

El Dr. Trilla no és partidari de la vacunació obligatòria, ni tan sols entre els professionals sanitaris. Considera que l'exemple dels que ja ho han fet és la millor raó per convèncer la resta. Creu que al voltant d'un 75% dels treballadors del sector de la salut ja s'han vacunat. Explica que hi ha un sentiment d'alegria i satisfacció al fer-ho, perquè vol dir que aquesta persona, en poc temps, ja no formarà part dels possibles contagiats.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz