Televisión

Col·lecció Bassat d'art contemporani

  • Col·lecció Bassat d'art contemporani és un programa que vol contribuir a divulgar figures remarcables de la creació actual, especialment la catalana, d'una manera distesa i entenedora

  • El publicista Lluís Bassat va començar la seva col·lecció a primers dels anys setanta

  • Lluís Bassa presenta una tria de vuit artistes del seu fons

SOLEDAD GOMIS
3 min.

Col·lecció Bassat d'art contemporani

Durada. 30 minuts

Equip:Equip:

Direcció: Soledad Gomis

Realització: Pepa Pérez

Producció: Celeste Roig, Amalia León

Producció executiva: Irene Marín

Imatge: Xavi Pedro, Cristian Marín, Ilde Urbán

Montatge i postproducció: Juanjo Nieto, Ramon Rull, Javier Gutiérrez

Ambientació musical: Xavier Maristany

Disseny gràfic: Toni Carbajo

Col•lecció Bassat d’art contemporani és un programa que vol contribuir a divulgar figures remarcables de la creació actual, especialment la catalana, d’una manera distesa i entenedora. La constatació de que aquí, a més dels noms més reconeguts, hi ha un nodrit grup d’artistes de gran qualitat que sovint no tenen la projecció que mereixen és un fet que la sèrie voldria contribuir a corregir.

El publicista Lluís Bassat, que va començar la seva col•lecció a primers dels anys setanta, presenta una tria de vuit artistes del seu fons. Cada capítol constitueix l’apropament a la figura escollida des de tots els angles: personal, públic, creatiu, … I s’estructura amb les següents seccions:

Mirar una obra d’art. L’artista a qui està dedicat el programa ens explica una peça que ha triat d’entre les de la Col•lecció Bassat. El criteri per fer-ho pot ser molt divers: perquè el tema li sigui proper, per amistat amb l’autor, per contrast amb els sues paràmetres creatius...

El gruix d’entrevistes del programa s’ha rodat a la Nau Gaudí de Mataró, un meravellós espai de 1878, on la Fundació Carmen i Lluís Bassat ha exposat als artistes de la sèrie.

LLuís Bassat

Lluís Bassat va entrar al món de l’art quan, passant davant una galeria del carrer Consell de Cent, va enamorar-se d’un dels quadres exposats. Era l’any 1973 i l’obra, “La banyista”, de Xavier Serra de Rivera. Amb el temps, el conegut publicista ha anat sumant peces al seu fons i ha creat la Fundació Carmen i Lluís Bassat. Des de 2010, s’exhibeixen en mostres temporals organitzades cronològicament, a l’espai de la Nau Gaudí de Mataró.

Al programa, Lluís Bassat comparteix la seva passió amb nosaltres i conversa amb artistes de la seva generació. A tots els coneix de fa anys i això fa que les converses s’omplin de records i d’anècdotes.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz