Televisión
10 preguntes per als caps de llista

Ens respon: Artur Mas

Francesca Puig
4 min.

1.- Quines són les seves dues propostes principals per a superar la crisi?

El govern que surti de les urnes el proper 28 de novembre ha de treballar per aixecar l¿economia i reduir de forma decisiva la nostra taxa d¿atur. I per aconseguir-ho cal ajudar el nostre teixit productiu, que és el que pot generar llocs de treball. D'altra banda, cal un esforç en la contenció de la despesa pública. L'administració ha de ser més austera per tal que els recursos que hi ha es puguin orientar cap a polítiques per afrontar l'actual situació i no per pagar el superàvit d'aparell polític que el tripartit ha generat al llarg d'aquests set anys.

2.- De quin tema li agradaria parlar a la campanya electoral pel que gairebé mai no troba temps?

A banda de posar al centre de les nostres prioritats l¿economia i la superació de la crisi, també hem de parlar d'educació. I n'hem de parlar molt més perquè les xifres de fracàs escolar arriben actualment a un 30%, i això no ens ho podem permetre. Si no som capaços de rebaixar aquestes dades tindrem el futur hipotecat. Per aconseguir-ho hem de posar l'accent en millorar la formació dels nostres infants i adolescents.

3.- Té la sensació, en alguns casos, que els polítics parlen gairebé exclusivament per a altres polítics i per als periodistes?

És possible que això passi, tot i que nosaltres estem fent una campanya amb moltes propostes i amb un sentit molt positiu, sense posar el dit a l'ull a ningú, sense entrar en la crítica per la crítica , sinó exposant allò que considerem que són els reptes que com a societat tenim i com els hem d'afrontar. Em decep que d'altres forces polítiques es passin el dia criticant-nos o desqualificant-nos. Ells sabran, però crec que no fan cap bon servei en el camí de prestigiar la tasca dels polítics. I també s'ha de dir que els mitjans sovint donen més prioritat a la crítica que a la proposta.

4.- Li agrada veure les entrevistes a d'altres candidats a la televisió?

Pràcticament no tinc temps per veure la televisió i menys ara que ja estem en campanya. Tot i que no ho segueixo directament, procuro informar-me perquè crec que s'ha de tenir en compte el que pensa tothom i és bo conèixer, per poder contrastar, el que diuen la resta de formacions polítiques. Però, insisteixo, la meva voluntat és fer una campanya propositiva i no perdre el temps en la crítica a l'adversari.

5.- Creu que els mitjans de comunicació han de seguir informant per blocs electorals?

La junta electoral central ha establert uns mecanismes per tal que, dins de la llibertat d'informació, es pugui garantir també la proporcionalitat i la representativitat de les diferents forces polítiques. És l'actual marc legal establert i nosaltres el respectem.

6.- Troba cap moment de descans, per relaxar-se de debò, durant la campanya electoral?

És difícil perquè tinc una agenda molt atapeïda, però intento tenir alguns moments de tranquil¿litat per dedicar-lo a la meva família, que pateix més directament el meu dia a dia. En tot cas, en campanya electoral és molt difícil disposar de moments de calma la veritat.

7.- Què els dirà als catalans per convèncer-los que vagin a votar el dia 28 de novembre?

Catalunya necessita un canvi per aixecar el país de la situació de crisi econòmica, política i social en què es troba. I aquest canvi no el poden portar els que durant 7 anys han estat governant aquest país que són, en part, causants d'aquesta crisi. El país necessita un govern fort amb un sol projecte, amb idees clares per sortir d'aquest atzucac en què ens trobem.

8.- Hi ha cap persona del seu entorn familiar que sigui a l'atur? Què li aconsella?

Si, n'he tingut, com pràcticament tothom. Alguns, després de mesos a l'atur, han acabat trobant feina. El cert és que estem en un moment de gran precarietat i incertesa. Se'm fa difícil aconsellar perquè cada situació és diferent. El que sí puc dir és que CiU treballarà perquè les empreses i emprenedors, que són els que poden generar llocs de treball, ho puguin fer. Hem de ser un aliat del teixit productiu i esmerçaré tots els esforços en aquesta direcció.

9.- Quin paper té la seva parella durant la campanya electoral ?

Sempre que pot m¿acompanya, especialment en actes de tarda-vespre i el cap de setmana. Sempre he tingut el suport de l'Helena i de la meva família, i haig de dir que sense aquest suport no hauria pogut fer el que faig.

10.- Quin creu que serà el resultat del Barça-Madrid de dilluns?

3 a 1

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz