menú principal Televisión

Mey Hofmann: "Tinc la sort de no creure'm que en sé prou"

Propietària d'una escola d'hostaleria de reconegut prestigi, un restaurant amb estrella Michelin i una pastisseria. Tot al cor del barri del Born.

Gent de paraula - Mey Hofmann - 20/10/2013
GENT DE PARAULA
Tiempo de lectura 3 min.

Gent de paraulaGent de paraula

Gent de paraula és un programa d'entrevistes personals, dirigit i presentat per Cristina Puig.

Cristina Puig és una periodista de llarga experiència al món de la televisió i una persona a qui agrada la conversa.

El programa defineix a la perfecció la mena de personatges que ella crida a seure al seu plató.

Gent de paraula s'emet els diumenge, a les 12.30 hores, a La 2 de TVE a Catalunya

“Tinc la sort de no creure’m que en sé prou”

Mey Hofmann és una de les xefs més reconegudes del nostre país. Fa 31 anys va muntar una escola d’hostaleria de prestigi internacional, el seu restaurant té una estrella Michelin i també té una pastisseria. Tot sota el paraigua d’aquest cognom alemany, herència del seu pare, reconegut a tot el món.

Joies i cuina

La Mey Hofmann s’ha dedicat professionalment al món de la restauració tot i que els seus orígens van estar vinculats al món de la joieria ja que també és gemmòloga. “Durant 8 anys vaig compaginar la joieria i la cuina però es va imposar la segona perquè em feia sentir més lliure, més jo”. Tot i que les joies són per sempre i la cuina és efímera, perquè dura el que dura el menjar al plat “el món de la joieria em semblava més difícil perquè requeria una inversió molt més forta.

La cuina no té edat, és un tema de sensibilitat i cultura

El boom de la gastronomia

L’aventura de la Mey Hofmann amb els fogons va tenir lloc en un moment en què la cuina no s’havia convertit en el fenomen mediàtic que és avui dia. De fet, en aquella època poca gent es plantejava dedicar-se a aquest món i menys encara homes. Això ha fet que avui molts joves ho contemplin com una opció de futur, això sí, sempre amb una condició i és que “l’alumne com a mínim et faci creure que li agrada la cuina” i afegeix que els qui pensin dedicar-s’hi per esdevenir famosos s’equivoquen “que no sigui perquè no vol estudiar o perquè és una professió molt mediàtica”.

És una professió per a joves?. Mey Hofmann respon categòricament “la cuina no té edat, és un tema de sensibilitat i cultura”. Un dels èxits per poder evolucionar en aquest sector, a criteri de la Mey, és voler estar permanentment aprenent “en aquets ofici és important voler saber sempre més, no creure-ho que ja ho saps tot”.

Els estius a l’internat d’Alemanya

Filla de mare empordanesa i pare alemany, es va criar en un entorn de molt rigor i exigència “a casa no es podia suspendre i fer faltes d’ortografia era horrorós” explica. De fet explica que als 16 anys treballava donant classes d’alemany per guanyar-se alguns diners ja que mai en va demanar a casa. “El meu pare deia que si volia roba que estudiés corte i confección.

A l’internat estudiàvem idiomes, música, cuina, treballs manuals i ens ensenyaven a netejar

"M’he fet la roba jo mateixa fins fa ben poc”. Aquesta educació tan estricta la va portar a passar els estius en un internat per noies a Alemanya fins als 18 anys. “A l’internat estudiàvem idiomes, música, cuina, treballs manuals i ens ensenyaven a netejar”. Malgrat passar els estius separada de la família i els horaris estrictes d’aquella escola diu que no en guarda un mal record. Tot i ser partidària d’una educació basada en el rigor, explica que ella no l’ha portat a la pràctica amb la seva filla.

Del Born no es mou

Ha tingut ofertes variades i molt temptadores. Sense anar més lluny el mateix actor Kevin Costner li va proposar d’obrir una escola i un restaurant als Estats Units però la Mey sempre s’hi ha negat “m’agrada poder prendre decisions sola, potser no sé treballar amb socis”. Té clar que expandir-se és important per ella ho és encara més el poder controlar el negoci, què si fai com es fa, i si no ets a prop, diu, és impossible.