Documental

RTVE Catalunya estrena el documental 'Purita i el seu món'

  • El treball repassa la trajectòria de la il·lustradora Purita Campos, autora d''Esther y su mundo'

  • Diumenge, 17 de març, coincidint amb el Dia Internacional del Còmic, a les 13:45 h a La 2 

  • Tots els nostres continguts a RTVE Play Catalunya

 

RTVE CATALUNYA
2 min.

'Purita i el seu món' és un documental produït per RTVE Catalunya, amb guió i direcció de Marta Càceres, i realització de Nicolás Albéndiz.

El 17 de març és el Dia Internacional del Còmic, i per celebrar-ho, RTVE Catalunya estrena 'Purita i el seu món', un documental que descobreix la trajectòria i el llegat de la il·lustradora Purita Campos, autora del conegut còmic femení 'Esther y su mundo'.

Nascuda a Barcelona, Purita Campos va estar a punt de dedicar-se a la moda, però l'encàrrec d'una portada per la revista anglesa 'Princess Tina' li va canviar la vida. Es va decantar per la il·lustració i l'any 1971 va crear, junt amb el guionista anglès Phillip Douglas, el còmic 'Patty's world'. El personatge va tenir tant d'èxit que, tres anys més tard, l'editorial Bruguera li va demanar traduir-la pel mercat espanyol amb el nom d''Esther y su mundo'.

Purita Campos, protagonista del documental 'Purita i el seu món' RTVE CATALUNYA

'Purita i el seu món' repassa la trajectòria insòlita de Purita Campos amb veus com la de l'estudiosa del còmic i il·lustradora Marika Vila, el responsable de la càtedra del còmic a la Universitat d'Alcalà de Henares Kiko Sáez de Adana, i la guionista i escriptora Ángeles González Sinde, qui, en la seva etapa com a ministra de Cultura li va atorgar la Medalla d'Or al Mèrit de les Belles Arts l'any 2010.

També hi apareixen altres historietistes pioneres, com Carme Barbarà i Mariel Soria, que recordaran les dificultats d'aquella època pel fet de ser dones dibuixants i la manca de reconeixement professional respecte d'altres autors com Francisco Ibáñez, Manuel Vázquez o José Escobar.

Purita Campos treballant al seu estudi RTVE CATALUNYA

El documental 'Purita i el seu món' recull com un còmic d'un gènere menor, com el de l'Esther Lucas, va meravellar milers d'adolescents, que van arribar a comprar 300.000 exemplars setmanals a Espanya. També se'n van fer versions a Anglaterra, Alemanya, Holanda, Grècia i Bèlgica.

Coincidint amb el cinquantè aniversari de la primera publicació d''Esther y su mundo', l'editorial Dolmen preveu l'edició d'un darrer llibre. El guionista Carlos Portela i una nova dibuixant, la jove il·lustradora Aneke expliquen al documental que volen així homenatjar Purita Campos, qui va deixar inconclús l'última historieta quan va morir l'any 2019. El punt i final d'aquesta història. O potser no. 

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz