Premis Sant Jordi

L'actriu Susan Sarandon, Premi d'Honor dels Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia

  • El guardó reconeix l'actriu nord-americana per una carrera tan extensa com brillant

  • Els premis es lliuraran el dimarts 25 d'abril al Teatre Lliure en una gala que es retransmetrà en directe per La 2 de TVE

COMUNICACIÓ - RTVE CATALUNYA
2 min.

RNE ha reconegut amb el Premi d'Honor dels Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia l'actriu nord-americana Susan Sarandon. La gala d'entrega de la 67a edició tindrà lloc el 25 d'abril al Teatre Lliure.

Nascuda a Nova York el 1946, Susan Sarandon es va estrenar en la interpretació el 1970 amb 'Joe' i es va donar a conèixer amb 'The Rocky Horror Picture Show', el 1975. Actriu de cinema, televisió, teatre i doblatge, valor segur a Hollywood, ha estat reconeguda amb nominacions als Globus d'Or, els Emmy i cinc nominacions als Oscar, guardó que va aconseguir el 1996 per una brillant interpretació a la pel·lícula 'Pena de mort', dirigida per Tim Robbins.

La carrera de Susan Sarandon es va consagrar el 1991, quan va protagonitzar amb Geena Davis 'Thelma i Louise', de Ridley Scott, que va valer a ambdues la nominació a l'Oscar a millor interpretació femenina. Precisament Susan Sarandon serà una de les protagonistes d'enguany del BCN Film Fest, que tindrà lloc a Barcelona entre el 20 i el 27 d'abril. L'actriu nord-americana participarà en un col·loqui posterior a la projecció de la icònica road movie.

Sarandon també és coneguda pel seu activisme polític. Des del 2010 és ambaixadora de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació i va participar activament en el moviment Occupy Wall Street. La seva implicació contra la política migratòria de Donald Trump la va portar a ser detinguda en una protesta el 2018.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz