Noms propis

'Noms propis' conversa aquesta setmana amb la directora de cinema Judith Colell

COMUNICACIÓ - RTVE CATALUNYA
2 min.

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de RTVE Catalunya. Dirigit i presentat per Anna Cler, s'emet els dissabtes a La 2.

Al 'Noms propis' d'aquesta setmana, Anna Cler entrevista Judith Colell Pallarès. Directora, guionista, productora de cinema. És llicenciada en Geografia i Història i doctora en Comunicació, és a més, la vicedegana d'empresa i directora del grau en Comunicació Audiovisual a Blanquerna Universitat Ramon Llull i cofundadora de CIMA.

El 2011 va ser escollida vicepresidenta de la Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España i ha format part de la junta directiva de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques Catalanes des del 2017. Des de juny de 2021 és la nova presidenta de l'entitat.

Judith Colell protagonista al 'Noms propis' RTVE CATALUNYA

Judith Colell Pallarès ha dirigit nou llargmetratges, entre ells 'El dominio de los sentidos', 'Fragments', '53 días de invierno', 'Elisa K' i amb la seva darrera estrena, '15 horas' va aconseguir el premi Signis que atorga el Festival de cinema de Màlaga durant l'edició del 2021.

Amb '15 horas' va aconseguir el premi Signis RTVE CATALUNYA

S'ha caracteritzat per tractar temàtiques socials, parlant dels problemes específics de les dones, i sobretot, apostant pel cinema d'autor. Ha realitzat més de 50 spots de publicitat i abans de dirigir, entre 1989 i 1995 va participar en una dotzena de pel·lícules fent d'script i ajudant de direcció.

També ha obtingut el Premi del Jurat al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià i el Premi Nacional de Cinema de la Generalitat de Catalunya.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz