Noms propis

'Noms propis' conversa aquesta setmana amb la directora de cinema Carla Simón

  • 'Alcarràs', guardonada amb l’Os d’Or, ha assolit una fita que el cinema espanyol no aconseguia des de 1983

  • Dissabte, 30 d'abril, a les 13:25 h a La 2

  • Tots els continguts a RTVE Play Catalunya

COMUNICACIÓ - RTVE CATALUNYA
1 min.

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de RTVE Catalunya. Dirigit i presentat per Anna Cler, s'emet els dissabtes a La 2.

Al 'Noms propis' d'aquesta setmana, Anna Cler entrevista la directora de cinema Carla Simón. Amb la seva última pel·lícula 'Alcarràs', que s'estrena aquest divendres, va guanyar recentment l’Os d’Or del Festival de Berlín. Es tracta de l’única catalana que ha aconseguit aquest reconeixement. Ens explica anècdotes del rodatge i sabrem per què va triar fer-la amb persones locals que no són actors.

La seva 'òpera prima', 'Estiu 1993' va ser escollida per representar Espanya als Oscar RTVE

Carla Simón es va estrenar en la direcció amb 'Estiu 1993', escollida l'any 2017 com a pel·lícula espanyola per representar els Oscar. L'argument del film reflectia una història íntima i molt personal: L’estiu en què, amb només sis anys, se li va morir la mare. Tres anys abans havia perdut el pare, i la història es desenvolupa quan els seus oncles van acollir-la a casa seva al camp.

'Alcarràs' s'estrena el divendres 29 d'abril als cinemes RTVE

A l’entrevista, Simón ens explica, com la pèrdua d’ambdues figures ha marcat la seva vida i la seva manera de fer cinema.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz