Radio
En Directe a Ràdio 4

Anna Ferrer, Fundació Vicente Ferrer: "Ens cal ajuda internacional"

  • Aina Valldaura: "Sense ajut internacional no podrem aconseguir prou respiradors"

  • Dr. Xavier Abad: "La vacuna i els anticossos de qui ha passat la malaltia, segueixen protegint d’aquesta variant"

  • Entrevista a En directe a Ràdio 4

EN DIRECTE A REN DIRECTE A RÀDIO 4 - RTVE.es
2 min.

La coordinadora de la Fundació Vicente Ferrer, Aina Valldaura, ens ha parlat de la campanya 'Oxigen per l'Índia' per fer front a la situació de manca de respiradors que pateixen ara mateix: "Estem al 90% de la capacitat del nostre hospital, un 80% són pacients Covid-19 i sis persones són a l'UCI. L'Aina Valldaura ha explicat que el més preocupant ara mateix és que no podran aconseguir més respiradors perquè el proveïdor està al nord de l'Índia i concentren els recursos per altres estats: "Vivim amb frustració, tristesa, desesperació però força i treball per refer-nos".

Hem d'assegurar-nos respiradors pel mes de maig i juny

Per la presidenta de la Fundació Vicente Ferrer, Anna Ferrer, la problemàtica més greu amb la pandèmia es viu ara mateix al nord de l'Índia, i ells són al Sud on veuen amb preocupació que s'estén la pandèmia de coronavirus: "Al nord ja estan desbordats. Al maig o al juny necessitarem metges i infermeres i hem d'assegurar que el nostre hospital tindrà suficient oxigen".

No podem dir encara que la variant descoberta a l'Índia sigui un Tsunami

Pel Dr. Xavier Abad, cap de la Unitat d'Alta Biocontenció de l'IRTA-CReSA, no està clar encara que la variant descoberta per primer cop a l'Índia sigui la causant de l'augment dels casos que hi ha hagut les últimes setmanes al país: No es pot parlar de Tsunami de la variant, un dels factors pot haver estat un cert abandó de les normes de distància social i mascaretes".

Amb relació a la protecció que ofereixen les vacunes a aquesta variant el Dr. Abad ha explicat que les proves que s'han realitzat fins ara els fa ser optimistes: "Sembla que la vacuna segueix sent vàlida per protegir-se d’aquestes variant, com a mostrat una prova que ja s’ha fet". El Dr. Abad també ha dit que la mutació podria infectar de manera més fàcil, però no es pot demostrar que sigui més patogènia o més letal.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz