Noticias

El TRAMBADIA connectarà una vintena d'espais públics al llarg del recorregut de Palma a Son Santjoan

  • El projecte de TRAMBADIA també ha estat present en el darrer Consell de la Infància

  • Està obert el període d'exposició pública del Tram I, entre Plaça Espanya i Aeroport, que conclou el pròxim 13 de desembre

RTVE BALEARS / AGÈNCIES
2 min.

El TRAMBADIA unirà més d’una vintena d’edificis públics d’interès per als ciutadans al llarg del seu recorregut. Són nou centres d’educació pública, dos mercats municipals, quatre centres de salut, l’Institut Municipal de l’Esport, així com els Jutjats de sa Gerreria, el Palau de Congressos, el Museu Krekovic i la futura seu de l’Orquestra Simfònica, entre d’altres.

L’arribada del TRAMBADIA és vista pel Govern i l'Ajuntament de Palma com una oportunitat per impulsar rutes per a vianants a barriades com el Coll d’en Rabassa, una reivindicació dels veïns de fa temps; així com per millorar les rutes a peu que fan els infants i joves fins als col·legis i instituts. Connectar escoles és una de les millores més valorades, així com la possibilitat de guanyar espais per a vianants i ciclistes, alhora que es reduirà la densitat del trànsit actual.

El projecte de TRAMBADIA també ha estat present en el darrer Consell de la Infància, que ha tengut lloc a l’Ajuntament de Palma, amb l’objectiu d’acostar als més petits una infraestructura que, segons el Govern, transformarà la ciutat en una aposta per un transport públic més sostenible —el TRAMBADIA és un transport electrificat— i d’alta capacitat —els vehicles del TRAMBADIA presenten una capacitat de transport per unitat per damunt dels 220 passatgers per unitat.

Més de 60.000 visites a trambadia.org

Mentre continuen en marxa les reunions sectorials per acostar el projecte del TRAMBADIA a les barriades i sectors directament afectats, els ciutadans disposen d’una altra eina per obtenir informació: l’espai web trambadia.org.

El web conté tota la informació del futur tramvia de la zona de Palma. Es pot veure tot el recorregut i consultar amb detall el seu pas pels diferents barris. També s’hi pot trobar l'enllaç directe a tota la documentació del tramvia, inclòs el projecte bàsic.

Des de la presentació del projecte, ja són 12.279 persones les que s'han interessat pel tramvia i han consultat el nou web trambadia.org, amb un total de 60.707 visites.

En aquests moments està obert el període d'exposició pública del Tram I, entre Plaça Espanya i Aeroport, que conclou el pròxim 13 de desembre. D’aquí la importància d’apropar la informació als futurs usuaris perquè puguin conèixer-la de primera mà i tenguin l'oportunitat de participar en la definició del nou servei.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz