Noticias
Economia

Les Balears continuen liderant la creació d'ocupació de tot l'Estat

  • L'atur ha caigut un 15%, però unes 42.000 persones continuen inscrites a les llistes del SOIB

  • La contractació indefinida arriba al 80% i els sindicats demanen més millores

SERGIO CÁCERES/ RTVE BALEARS
2 min.

En un any, l'atur s'ha reduït gairebé a la meitat, segons dades del Ministeri de Treball. Avui hi ha prop de 42.000 persones inscrites a les llistes del SOIB. Amb aquesta afiliació Balears encadena sis mesos consecutius amb màxims històrics d'ocupació.

En total s'han creat més de 50.000 llocs de feina

Estam davant l'inici d'una temporada que serà de recuperació econòmica plena

Les illes continuen el camí cap a la recuperació i, amb l'impuls de la Setmana Santa, milers de persones han accedit al món laboral durant el darrer mes. En total s'han creat més de 50.000 llocs de feina. En comparació ara fa un any, l'atur ha caigut un 49%.

És la baixada més accentuada de tot l'Estat. Segons el ministeri unes 40.000 persones han trobat feina el darrer any. Altres continuen cercant, però des de l'executiu destaquen que les xifres que s'han publicat avui són "històriques".

L'atur ha caigut un 15%

La presidenta Francina Amengol afirma que les xifres del darrer més són molt millors que les de l'any 2019: "Estam davant l'inici d'una temporada que serà de recuperació econòmica plena i de generació d'ingressos clau per superar una fase d'incertesa"

Un de cada quatre llocs de feina en l'àmbit estatal s'han creat a la nostra comunitat. Si ho comparam amb el mes anterior, de març a abril, l'atur ha caigut un 15%. Les Balears també superen la resta de comunitats. I és la xifra d'atur més baixa a l'arxipèlag en un mes d'abril dels darrers catorze anys.

La contractació indefinida arriba al 80%

La qualitat dels treballs no només es mesura amb el nombre de contractes indefinits

Avui hi ha 518.000 persones afiliades a la Seguretat Social. Un 20% més que ara fa un any. La xifra més alta, en un mes d'abril, des que hi ha registre en el Ministeri. Des del Govern també asseguren que ha augmentat la qualitat de l'ocupació i que per primera vegada la contractació indefinida arriba al 80%.

Els sindicats celebren aquestes dades, però demanen més millores de les condicions laborals. Yolanda Calvo de CCOO exigeix als empresaris que "deixin de precaritzar el marcat laboral". Ana Landero d'UGT explica que "la qualitat dels treballs no només es mesura amb el nombre de contractes indefinits. Els sous també són una peça clau"

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz