Noticias
Economia

El Govern calcula que la reforma laboral farà que el PIB de les illes augmenti un 3%

  • Els contractes indefinits han augmentat un 55% i els temporals s'han reduït un 70% en els darrers dos mesos

  • La construcció és un dels sectors on més s'està notant l'aplicació de la nova llei

SERGIO CÁCERES / RTVE BALEARS
2 min.

La reforma laboral està tenint un impacte major, fins i tot del que esperava el Govern, durant aquests primers mesos d'aplicació. Calculen que 60.000 treballadors es veuran beneficiats per la reforma. Un 30% ja estan notant les millores. Segons l'estudi que ha presentat avui el Govern amb la posada en marxa de la nova reforma laboral la contractació és "més estable".

L'executiu calcula que la reforma "farà que el PIB de les illes augmenti un 3% i permetrà incrementar un 8% el salari a unes 7.320 persones".

Els contractes indefinits han augmentat un 55%

Amb la posada en marxa de la nova reforma laboral la contractació és més estable

Entre els mesos de gener i febrer unes 6.000 persones han aconseguit un contracte indefinit, i altres 4.400 han vist allargats els seus contractes perquè desapareixen les modalitats de contractes d'un i dos dies.

A més, durant aquests primers mesos del 2022 els contractes indefinits han augmentat un 55% respecte dels anys anteriors a la pandèmia.

Els contractes temporals s'han reduït un 70%

La reforma laboral posa en valor el treball conjunt que, des del consens, han realitzat Govern de l'Estat amb les patronals i sindicats més representatius.

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, afirma que la reforma laboral "posa en valor el treball conjunt que, des del consens, han realitzat el Govern central amb les patronals i sindicats més representatius, i mostra que sí que es podia modificar la norma sense perdre ocupació ni llocs de feina, sinó al contrari".

Des de l'executiu afirmen que els contractes temporals s'han reduït un 70%. El sector on més s'està notant és la construcció. Aquí els contractes indefinits han augmentat un 110%. També es comencen a reduir els contractes d'obra i servei, que tenen els dies comptats. Ara hi ha 30 mil persones amb aquest contracte a les Balears. A partir d'aquest mes, passaran a tenir contractes més estables.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz