Noticias
Coronavirus

Es reprèn el curs escolar amb 300 docents de baixa

  • Les classes són 100% presencials i el protocol s'ha modificat

  • Només un 16% dels menors de dotze anys han rebut una primera dosi

SERGIO CÁCERES / RTVE BALEARS
3 min.

Després de les vacances de Nadal arriba el primer dia lectiu del 2022 i els infants de les illes han tornat a l'escola. Ho han fet amb el doble d'incidència de fa dues setmanes i amb la vacunació més baixa de tot l'Estat. Segons les darreres dades facilitades per la conselleria de salut només un 16% dels menors de dotze anys han rebut una primera dosi.

Els alumnes tornen a les aules

Suposam que en uns dies tendrem aquestes places cobertes

La d'avui ha estat una jornada de retrobaments, però alguns infants han trobat a faltar als seus professors. I és que, segons dades d'educació, 300 docents han començat de baixa per covid. Avui a l'Institut de Son Cladera hi han faltat el 10% dels mestres i el 15% dels alumnes. De moment, les absències dels professors s'han cobert. Així i tot, s'han demanat reforços a la conselleria. Manuel Blanco, el director de l'IES Son Cladera ha estat un dels que ha demanat reforços. "Avui hem fet les peticions. Sabem que la conselleria té una dotació de professors extra per cobrir baixes de la covid i suposam que en uns dies tendrem aquestes places cobertes"

Dispositiu de substitucions

Es preveu una allau de contagis entre professorats i baixes laborals

Educació incrementarà el dispositiu de substitucions exprés, fins a 80 docents, 20 més dels inicials. Sembla que amb l'explosió de contagis les setmanes que venen seran complicades, per això alguns directors com Manuel Blanco reclamen: "Un cribratge d'antígens massiu tant a professors i alumnes". També asseguren que hauria estat una bona mesura per començar amb més seguretat les sessions lectives després d'aquestes vacances de Nadal. Els sindicats de l'ensenyament demanen pactar les mesures en el marc de la mesa sectorial. Víctor Villatoro és representant d'ANPE demana una baixada de les ràtios i incrementar el nombre de professors per poder fer substitucions perquè es preveu una allau de contagis entre professorats i baixes laborals

Les opinions de l'Stei

Lluís Segura, un dels portaveus d'STEI, també considera que s'haurien de fer proves PCR o antígens a tots els docents i alumnes que puguin anar a l'escola. Mentrestant, a altres escoles de les illes la conversa entre pares i fills anava de vacunes i d'infectats. La majoria dels que han volgut parlar ja havia vacunat els seus fills o pensava fer-ho, tot i que alguns no ho consideren necessari. Les classes són 100% presencials, però Educació ha recomanat que els nins que presentin símptomes compatibles amb la covid-19 no vagin a l'escola per evitar que el virus s'escampi. Els pares són conscients que, tot i les mesures de prevenció, es produiran contagis. Així i tot, ara només en el cas que es confirmin cinc casos a una aula, aquesta quedarà confinada. Els alumnes són ben conscients de la situació i, tot i el risc de contagi, es mostraven amb ganes de tornar a l'escola.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz