Si a casa tenim poca llum, no és excusa per no tenir plantes, perquè n'hi ha que no en necessiten massa per a sobreviure. Jesús Monteagudo, cofundador de la botiga de plantes d’interior Casa Protea, explica quines són i com hem de cuidar-les perquè no es morin.
Què vol dir que no necessiten gaire llum?
La Sansevièria, l'Epipremnum, la Philodendron, l'Aglaonema i les Zamioculcas poden viure sense molta llum, toleren nivells molt baixos de lluminositat. Això no vol dir que a aquestes plantes els agradi la foscor. Monteagudo afirma que com més llum tinguin més "contentes" estaran. Així i tot, amb moltes hores de llum artificial, com per exemple a una oficina, poden aguantar perfectament.
Poc reg
“Funcionen pràcticament de calendari“
Una altra particularitat d'aquest tipus de plantes, segons l'especialista, és que "funcionen pràcticament de calendari". És a dir, podem marcar-nos un calendari per regar-les cada 15 o 20 dies, en funció de la intensitat de la llum que reben.

Les plantes que no necessiten molta llum per sobreviure, a 'L'Altaveu'.
Són plantes que requereixen poc reg i poca atenció, ideal per les persones que són una mica despistades. "Les Zamioculcas, per exemple, tenen una arrel molt gruixuda amb una molt bona reserva d'aigua", assegura l'expert. De fet, Monteagudo adverteix que és millor que les plantes passin una miqueta de set abans que absorbeixin molta aigua.
Treure la pols
A la Sansivièria, per la forma que té les fulles, se li ha de treure la pols. El cofundador de Casa Protea indica que l'ideal és fer-ho amb un pinzell o amb un drap humit. "Les plantes respiren a través de les seves fulles així que, com més netes, millor", diu. La pols podria dificultar la seva funció vital.
Treure la molsa verda
La molsa verda, que pot ser perillosa, s'ha convertit en l'enemiga d'alguns balcons en aquests darrers dies de pluja. La manera més senzilla i ecològica d'erradicar-la és amb vinagre de neteja o blanc, que podem diluir amb aigua. Podrem treure la molsa rascant amb un raspall dur. Si veiem que se'ns complica la cosa amb el raspall, podem optar per fer-ho amb una espàtula. Monteagudo adverteix que aquest procés sempre s'ha de fer amb molta cura, per no fer malbé la superfície de la planta.