Cataluña

Una banda de lladres fa servir màscares hiperrealistes per robar cotxes d'alta gamma

L'altaveu
  • La Policia Nacional desarticula una organització criminal que utilitzava màscares hiperrealistes als seus cops

  • Aquestes pròtesis de silicona es poden comprar per Internet i les que semblem més reals poden costar al voltant de 2.000 euros

MARINA SÁNCHEZ ALCOLEA
2 min.

La Policia Nacional ha detingut una organització criminal que utilitzava màscares hiperrealistes per robar cotxes d’alta gamma. La banda de lladres feia servir aquestes pròtesis de silicona per no ser identificats. La màscara intervinguda pel cos policial té berrugues, arrugues, cabell natural i, fins i tot, s’adaptava als moviments de la cara. El periodista de ‘Vózpopuli’, Borja Méndez, explica a “L’altaveu” que un encarregat de la investigació li ha confirmat que l’havien comprat per AliExpress per un preu al voltant de 1.500 i 2.000 euros.

Una nova tendència en robatoris

Les mascaretes hiperrealistes també es poden adquirir per menys diners i, segons apunta Méndez al programa presentat per Danae Boronat, els lladres cada vegada les fan servir més. Aquestes pròtesis són perfectes per evitar que les gravacions de les càmeres de seguretat puguin captar les seves faccions reals. “A Barcelona els carteristes ja han començat a fer-les servir per robar rellotges i carteres”, assegura el periodista a “L’altaveu”, disponible a RTVE Play Catalunya.

Així actuava aquesta banda criminal

La investigació policial que ha desarticulat l’organització criminal va començar a finals de 2023. Els lladres robaven cotxes d’alta gamma i aconseguien que els agents no els poguessin detectar amb les càmeres de trànsit. “Revisaven en pàgines de segona mà els mateixos models que es venien i tenien una màquina especial per copiar les plaques dels vehicles que estaven a la venda”, assenyala Borja Méndez. D’aquesta manera, la placa d’un cotxe de segona mà coincidia amb la del robat i com era exactament el mateix model, no el podien identificar. Aquests delinqüents no només eren experts en “falsificar caressinó també plaques.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz