Televisión

Més de 110.000 persones visiten la 42a edició del saló del Còmic Barcelona

  • La 42a edició de la gran fira del sector combina els "aficionats de sempre" amb un nou públic juvenil i infantil

  • El còmic viu un moment "d'optimisme" i els expositors registren un augment de vendes

Ariadna Puertas
3 min.

La 42a edició del saló del Còmic Barcelona tanca les portes després de tres dies d'artistes, firmes i exhibicions. L'han visitat més de 110.000 persones, una xifra similar a altres edicions passades, tot i no superar les dades de 2019, l'any abans de la pandèmia de covid. Els grans protagonistes del saló, celebrat a la Fira de Montjuïc, han estat el difunt Francisco Ibáñez, creador del famós còmic 'Mortadel·lo i Filemó' i la saga 'Mad Max'. Els 200 expositors han aplegat els aficionats més fidels, però també han cridat l'atenció del públic jove.

El còmic atrau nou públic

L'obra de Francisco Ibáñez és atemporal. Atreu a públics de totes les edats i l'exhibició d'enguany no ha sigut menys. "Hem tingut moltes famílies, més que mai, molta gent jove també. L'exposició d'Ibáñez ha estat visitada per gent de totes les generacions, estem molt satisfets d'aquesta edició", ha dit la directora general de Ficomic, Meritxell Puig, que ha destacat l'auge de demanda del còmic infantil i juvenil als passadissos de la fira.

L'organització ha dit que el còmic viu un moment "d'optimisme" per l'oferta diversa que arriba a "un gran ventall de públic" i que els expositors han registrat "un augment de vendes generalitzat". 

La gran fira del sector del còmic aplega més de 200 expositors

Exposicions d'èxit

Una de les exposicions més concorregudes ha estat la dedicada a Trini Tinturé, historietista i il·lustradora que va rebre el Gran Premi Còmic Barcelona en l'edició anterior. El testimoni de Trini Tinturé el recull Marika Vila, que en la cerimònia celebrada el passat divendres va recollir el Gran Premi Còmic Barcelona de la 42a edició.  Una altra de les mostres que ha atret força públic, ha estat la de l’il·lustrador de Salamanca Tomás Hijo.

Pel que fa als convidats, s'han vist cues per aconseguir firmes d'autors com Emma Ríos, Erik Kriek, Max Sarin, Lisa Lugrin, Gilbert (Beto) Hernández, Liberatore, Sana Takeda, Marjorie Liu, Pepe Larraz, Liniers, Mikael Ross, Martin Panchaud, Fernando Trueba, Javier Mariscal, entre d’altres.

El premi a millor 'cosplay' als protagonistes de l'edició

En l'última jornada de la celebració del còmic i els seus personatges, s'han entregat els premis a millor 'cosplay', és a dir, a millor disfressa. Uns dels guanyadors han estat dos cosins que han optat per vestir-se del duo protagonista de l'edició, Mortadel·lo i Filemó, amb vestit, màscares i accessoris fets a mà durant un parell de mesos. "Era el saló del còmic d'Ibáñez. A l'octubre el vam perdre, però per nosaltres és la nostra infantesa i li havíem de fer aquest homenatge", han explicat els guanyadors de la categoria del millor 'prop'.

El futur del saló

La pròxima edició del saló del Còmic Barcelona canviarà de mes. Se celebrarà a l'abril en una edició que buscarà consolidar la xifra d'assistència. "Hem arribat un molt bon equilibri, d'estands, d'activitats i d'exposicions i l'any que ve seguirem el mateix camí", ha dit. 

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz