Televisión

La Bridal Fashion Week més internacional desembarca a Montjuïc

  • L'edició reuneix més de 400 firmes d'una trentena de països

  • Trenta vestits de signatures catalanes pengen a l'exterior de la fira, una iniciativa per mostrar el talent dels dissenyadors locals

Yael Carrasco | Mireia Alzúria | María García Coll
2 min.

La Barcelona Bridal Fashion Week (BBFW) obre portes a la fira de Montjuïc en la seva edició més internacional. L'esdeveniment de moda nupcial més important de l'Estat arriba fins diumenge a la capital catalana i els vestits de les signatures més conegudes desfilen per la passarel·la per mostrar les seves creacions per la pròxima temporada. L'edició reuneix més de 400 firmes de 35 països, un 14% més que en 2023.

Arrenca la fira de moda nupcial Barcelona Bridal Fashion Week

Alhora, sota el nom 'Barcelona goes Bridal!', més de 40 firmes catalanes exposen els seus dissenys. La companyia de teatre La Fura dels Baus ha instal·lat una estructura artística a l'avinguda Maria Cristina, de sis metres d'alçada, que busca "apropar el saló a la ciutat", segons explica la directora Albasarí Caro.

Vestits a l'aire lliure

Enguany, trenta vestits pengen a l'exterior de la fira cada dia. Es tracta d'una iniciativa La Fura dels Baus que passa per la idea de separar les llums o les models de la peça en si, i que llueixi per si sola. "Volíem fer lluir les textures, el vestit", afirma el director Pep Gatell.

En total, 150 vestits diferents seran exposats al llarg de la setmana. Són firmats per més de 40 marques catalanes com Pronovias, Jesus Peiro, Yolancris, Novia d'Art, Mariano Moreno o Olga Macià, entre d'altres. Una forma de fer conèixer el talent de dissenyadors catalans.

Maria Garcia Coll

La idea juga també amb el "malson" de moltes núvies a l'hora d'escollir vestit i rendeixen homenatge. I és que una gran quantitat de vestits després es queden a l'armari. "Hem volgut que les marques d'aquí siguin les que més estiguin a l'aire, mai millor dit", ha bromejat Gatell.

La moda nupcial catalana, referent

El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha reafirmat la internacionalitat de la present edició, com la que més països ha acollit de les celebrades fins ara. "Podem dir sense cap mena de dubte que la fira de moda de núvia referent al món és la d'aquí", conclou Serrallonga.

En total, Barcelona Bridal Fashion Week 2024 preveu generar un impacte econòmic de 61,5 milions d'euros. El 80% dels expositors d'enguany són de fora d'Espanya, la qual cosa suposa un 14% més que els que van participar en l'edició anterior.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz