Televisión

El PPC proclama Alejandro Fernández per acabar amb el procés

  • La junta directiva autonòmica del PP ratifica Alejandro Fernández després de setmanes d'especulacions

  • Alberto Núñez Feijóo demana concentrar el vot constitucionalista per acabar amb el procés

Marc Guasch | Sergi Bassolas
2 min.

Després de setmanes d'especulacions sobre la possible aposta del partit pel 12M, la plana major del PP a Catalunya ha decidit ratificar Alejandro Fernández com a cap de llista a la presidència de la Generalitat. Ho ha fet en la junta directiva autonòmica celebrada aquest matí a Barcelona que ha servit per enviar un missatge d'unitat davant les properes eleccions.

El PP tanca files amb Alejandro Fernández de cara al 12M | SERGI BASSOLAS

L'acte ha estat presidit per Alberto Núñez Feijóo. El president del partit ha demanat concentrar el vot constitucionalista en la seva formació. L'única diu que pot "acabar amb el procés" i tornar la prosperitat per Catalunya.  Feijóo ha parlat de “succedani” de l'independentisme a l'hora de parlar del PSOE i ha advertit que està abocat a "trair per l'esquena".

"Un part delicat"

La proclamació final de Fernández de cara al 12M arriba no després de setmanes d'especulacions i un intens debat intern per triar el candidat català des de Gènova. Fernández ha dit que ha estat un "part delicat", encara que ha destacat que "el nen ha sortit sa i baralladís, però us deixarà dormir a les nits". "Tots anem al mateix vaixell", ha insistit. Fernández ha manifestat que el 12-M els populars "acabaran amb el procés i amb el sanchisme".

La primera a intervenir ha estat l'eurodiputada Dolors Montserrat que serà la cap de campanya. Montserrat havia sortit a les travesses per ser la candidata, però finalment es va imposar Fernández. Montserrat ha destacat que el PP és un partit "fort que mai es rendeix". "Sempre ha estat unit", ha reblat. "No som una moda passatgera ni una cosa personalista", ha afegit.

Vídeo de Carrizosa contra el PP

El líder de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha qualificat Alejandro Fernàndez com a "candidat titella". Carrizosa ha afirmat que Feijóo ha "desembarcat" a Barcelona per dir a Fernández "el que ha de fer". "Li han explicat que volen parlar amb Puigdemont per no ser incòmodes en un futur pacte", ha dit el de Cs en un vídeo enviat als mitjans de comunicació.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz