Cataluña
Protecció oficial

Barcelona amplia el parc públic d'habitatge amb 746 pisos

  • Prop del 80% dels nous pisos són de lloguer assequible

  • S'hauran lliurat entre finals del 2023 i el primer quadrimestre del 2024

Yael Carrasco
3 min.

L'Ajuntament de Barcelona ha ampliat el parc públic d'habitatge amb 10 promocions i 746 nous pisos, repartits en els districtes de Sants-Montjuïc, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí.

Barcelona lliura 746 nous habitatges, el 80% de lloguer social

Prop del 80% són de lloguer social i assequible; la resta s'adjudicaran en règim de dret de superfície. S'hauran lliurat entre finals del 2023 i el primer quadrimestre del 2024.

Augment del parc públic

Els nous habitatges tenen la qualificació de protecció oficial i, per tant, s’adjudicaran a famílies inscrites al Registre de Sol·licitants d’Habitatges de Protecció Oficial (RSHPOB). Hi ha un paquet de més de 230 pisos destinats a gent gran, amb serveis específics.

Han estat impulsats per l'Institut Municipal de l'Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB) i han suposat una inversió pública de més de 111,4 milions d'euros. Amb aquesta incorporació, el parc públic s'incrementarà fins a més de 12.300 habitatges.

Com queden repartits?

Collboni vol "mobilitzar tot el sòl disponible"

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha subratllat la necessitat d'augmentar la producció i ha assegurat que el compromís del govern municipal és "mobilitzar tot el sòl disponible", cercant acords tant amb el sector públic com amb el privat. A més a més, ha destacat les tres zones de creixement: la Marina, el 22@ nord, i la Sagrera i el Bon Pastor.

Actualment, hi ha 5.000 habitatges en alguna fase d'execució a la ciutat barcelonina i ja s'han pres algunes mesures com ara posar a disposició de l'Incasòl solars per a fer-hi pisos públics.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz