La cuina catalana està plena de plats de tota mena que s’han convertit en receptes tradicionals sense les quals no entenem la nostra gastronomia. A la Vall de Camprodon en trobem diversos exemples com és el cas del fricandó de vedella amb moixernons, un plat de cassola que neix com a cuina de subsistència, però que ja s’ha quedat als nostres menús per sempre més. A ‘La Recepta Perduda’ Sílvia Abril es desplaça fins a les seves muntanyes per aprendre a cuinar-lo.
La carn a Camprodon
És cert que a la cuina catalana costa trobar plats de bèstia grossa. Tal com explica el gastrònom Pep Palau, “els catalans mengem bèsties més menudes i la tradició de menjar vaca, vedella i bou ens arriba de França”. Concretament, va ser en entrar el segle XX quan es va començar a trobar una àmplia presència de plats a Catalunya amb aquests tipus d’animals.
Una altra de les carns que es consumeixen molt a la zona és la de poltre. En Joan Moret, ramader, explica que han fet estudis a l'FECAPI, la Federació del Cavall Pirinenc Català, i han trobat que el consum d’aquest animal comporta una gran aportació d’omega-3 i ferro.

Preparació pel fricandó RTVE Catalunya
INGREDIENTS
- Llata de vedella
- Moixernons
- Pastanagues
- Cebes
- Tomàquets
PER LA PICADA
- Ametlles torrades
- All
- Carquinyolis
PAS A PAS
- Enfarinar i enrossir la carn
- Sofregeix la ceba, la pastanaga i el tomàquet
- Afegeix un farcell d’herbes aromàtiques i una copa de vi blanc
- Cobreix amb brou i que cogui a foc Baix
- Incorpora els bolets, i afegeix la picada

La Recepta Perduda - Fricandó a la Vall de Camprodon