Cataluña
IPC

La inflació es modera al maig fins al 3,2%

  • La caiguda dels preus relacionats amb l'habitatge i el transport rebaixen la inflació de maig

  • Estadística atribueix la moderació al menor cost dels carburants i aliments com la llet, els ous o el peix

Marc Guasch
2 min.

L'Índex de Preus de Consum a Catalunya va pujar un 3,2% al maig respecte a un any abans, 0,7 punts per sota de la taxa interanual registrada a l'abril (3,9%), segons l'Institut Nacional d'Estadística. En el conjunt d'Espanya, l'IPC interanual també es va situar en el 3,2%, nou dècimes menys de la registrada a l'abril, i la taxa anual de la inflació subjacent va disminuir cinc dècimes, fins al 6,1%.

La inflació cau a nivells de fa dos anys | Climent Sabater

D'aquesta manera, l'IPC reprèn la tendència a la baixa després de la pujada puntual registrada a l'abril. La inflació se situa ara a nivells d'agost de 2021, quan la inflació va comença a disparar-se per sobre del 3%. Estadística ha atribuït la moderació de la inflació del darrer mes al menor cost dels carburants i de determinats aliments com la llet, el formatge, els ous, el peix i el marisc.

Els preus que més van pujar al maig a Catalunya van ser els d'aliments i begudes no alcohòliques (11,5%); begudes alcohòliques i tabac (8,6%); hotels, cafès i restaurants (7,1%), i parament (6,1%). Van créixer en menor mesura els preus d'oci i cultura (5,1%); uns altres (4,3%); medicina (2,8%); comunicacions (2,5%); vestit i calçat (2%) i educació (0,6%), i van baixar en transport (-3,5%), habitatge (-8,7%).

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz