Cataluña
Música i plantes

Cançons que van de verd per Virginia Díaz

  Va de Verd  
SALVADOR RICH
2 min.

Us heu aturat mai a pensar en la quantitat de cançons que parlen de flors, de plantes o de jardins? N’hi ha tantes que el programa 'Cachitos de hierro y cromo' ben bé li podria haver dedicat un monogràfic. Aquí deixem la proposta. Però mentrestant, la seva presentadora Virginia Díaz n’esmenta unes quantes en primícia pel ‘Va de Verd’. I com no, la playlist comença amb 'Dos gardenias' del cubà Antonio Machín, un dels boleros més intrerpretats a tot el món i que comença així: “Dos gardenias para ti, con ellas quiero decir: te quiero, te adoro, mi vida…”.

Antonio Machín - Dos gardenias

La rosa, la flor amb més cançons

Però sens dubte, la rosa s’emporta la palma a la flor més cantada: des de Mecano amb ‘Una rosa es una rosa’ a Massiel i Eduardo Aute amb ‘Rosas en el mar’, o Amaia Montero amb ‘Rosas’ i Gabinete Caligari amb ‘Cuatro rosas’. Virgínia tampoc s’ha oblidat d’una cançó que triomfa cada vegada que s’en fa una versió, la fantàstica 'Un ramito de violetas' que va composar Cecilia al 1974 i que més tard va recuperar Manzanita.

Más de lo mismo - Un ramito de violetas - 29/03/18

La llimona guanya en el món de les fruites

No tot són flors (i violes), ja que també hi ha cançons que parlen de fruites. La llimona seria la més recorreguda. El cantant Henry Stephen, considerat un pioner del rock a Venezuela, cantava allò de “Mi limón, mi limonero, entero me gusta más”. Fa uns anys, Beyoncé va destapar la infidelitat de la seva parella Jay-Z en un àlbum anomenat 'Lemonade'. Altres gèneres més folklòrics també parlen de llimones, com el tema 'Limones y naranjas' d’Arena Caliente o 'Limón y sal' de Julieta Venegas.

Cinco pistas - Canciones inspiradas en flores - 10/03/2023 - Escuchar ahora

Material n’hi ha un munt, i sense sortir de l'Arxiu de RTVE, que és la font que nodreix sempre 'Cachitos de hierro y cromo'. Què més ens queda per dir? Només partir amb 'Un beso y una flor' de Nino Bravo, cançó que enguany ha fet 50 anys i que van homanetjar a les darreres falles de València.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz