Cataluña
Habitatge

Viure a prop d'un parc incrementa el preu dels pisos fins a un 13%

Maria Bosch
2 min.

La demanda d'habitatge a prop d'espais verds va en augment. I a les grans ciutats com Barcelona això s'ha traduït en un increment dels preus que, en alguns casos, provoca una substitució dels veïns per rendes més altes: viure a prop d'un parc incrementa el preu dels pisos fins a un 13%.

Viure al costat de la Ciutadella, un luxe

Això passa al Turó Park i a la Ciutadella, a Barcelona. En concret, els lloguers d'habitatges a prop del primer augmenta en un 12,8%, mentre que el preu de venda ho fa en un 4,6%. Pel que fa a la Ciutadella, viure de lloguer al seu entorn costa un 11,1% més que a la resta d'habitatges de la zona, mentre que si la idea és comprar un pis, sortirà un 13,3% més car.

L'alta demanda d'habitatges a prop de parcs en dispara el preu

L'Eixample i Gràcia són els barris amb menys superfície de parcs per habitant. Aquesta distribució irregular de les zones verdes a les grans ciutats genera desigualtats en l'accés a l'habitatge. Els científics confirmen que viure en un entorn amb zones verdes redueix el risc de patir malalties, millora la salut mental i afavoreix l'activitat física. Segons els experts, la solució ideal passa per crear noves zones verdes i ampliar el parc d'habitatge social.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz