Cataluña
Residència de gent gran

L'oposició força Carles Campuzano a comparèixer al Parlament per la residència de Santa Coloma

Marc Guasch
2 min.

La polèmica per l'anunci del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, de fer una residència de gent gran a Santa Coloma de Gramenet si els republicans "eren decisius" al municipi, arribarà al Parlament. Aquest dimecres tots els grups, tret d'ERC, han votat a favor que comparegui d'urgència a la mateixa Comissió de Drets Socials.

PSC i Junts amenacen a demanar la dimissió

PSC, Junts, En Comú Podem i Cs han portat la petició que s'ha acabat aprovant. Vox també ho havia reclamat, però no ha entrat la petició a temps per a ser tramitada en la comissió d'aquest dimecres. Per la seva part, PPC i CUP també han criticat durament l'episodi i l'anunci de Campuzano.

La majoria de grups han vist en aquest episodi una vinculació entre la inversió i la condició que ERC acabi governant el municipi. Recordem que les paraules de Campuzano es van produït en un acte de campanya de les municipals del candidat república Gabriel Rufián. PSC i Junts, fins i tot han amenaçat de demanar-li la dimissió si no rectifica. ERC ha estat l'únic partit que no ha votat a favor la petició de compareixença del conseller.

ERC critica el rerefons electoral

El diputat republicà Bartomeu Compte ha secundat aquest dimecres les paraules d'ahir de la mateixa secretaria general adjunta, Marta Vilalta, que va insistir que les residències geriàtriques a Catalunya "es fan en funció de les necessitats" del territori i ha recomanat als altres diputats de la comissió que s'escoltessin la totalitat i la literalitat de les declaracions de Campuzano. Vilalta va anar més enllà i va descartar la dimissió, alhora que va criticar l'actitud dels que ho reclamen afegint que "s'han repartit el país durant anys".

Compte ha negat la interpretació que s'atribueix a les paraules del conseller, i hi ha vist "un rerefons electoral de fons, de gent que s'ha repartit el país massa anys" en la petició. Aquest dimarts, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, també va negar que la Generalitat condicioni les inversions municipals als resultats de les eleccions al maig.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz