Cataluña
L'entrevista

Aina Vidal: "Hi ha temps per un acord si hi ha voluntat"

Notícia - Cafè d'idees 
  • La portaveu d'En Comú Podem creu que hi ha temps "si hi ha voluntat política" per un acord amb el PSOE abans del 8-M

  • Vidal diu que Ferrovial ha decidit que "no s'ha forrat prou a costa de l'erari públic" i decideix marxar a "seguir-se forrant més"

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
3 min.

La portaveu d'En Comú Podem al Congrés, Aina Vidal, confia en un acord dins del govern de coalició del PSOE i Unidas Podemos per la reforma de la llei del 'només sí és sí': "Hi ha temps si hi ha voluntat política".

Vidal diu que hi ha hagut una alarma social i que només un 25% de les sentències han vist rebaixades les condemnes: "Si trobem fórmules, de forma tècnica, estem disposades. Més anys de presó no són més justícia".

Tot i això, ha assegurat que "fins ara" el PSOE no ha volgut negociar la reforma de la llei del 'només sí és sí' malgrat que els Comuns els han instat a negociar: "Dos no negocien si l'altre no es presenta a la taula i no s'asseu".

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Vidal diu que els Comuns han posat sobre la taula la revisió del 'populisme punitiu' i fins i tot elevar les penes mínimes per poder arribar a un acord amb el PSOE en la reforma de la llei del 'només sí és sí' i assegura que aquest és el punt on es troben les converses: "Han de seure a la taula per arribar a un acord".

Vidal es pregunta "per què el PSOE vol pactar amb la dreta"

La portaveu del "comuns" diu que fins a l'últim minut han de pressionar el PSOE perquè s'assegui a negociar i retreu als socialistes que la seva proposta, només pot tirar endavant amb els vots del PP i VOX "ho donen per fet": "La reforma que volen fer només es pot portar a terme amb els vots de la dreta".

El PSOE dice que habla con "todas las fuerzas" para reformar la ley del 'sí es sí': "Lo fundamental es mirar a las víctimas y dar soluciones"

En aquest sentit, considera "es creu poc" el feminisme del PP perquè el seu programa electoral o els seus plantejaments laborals "van en contra de les dones d'aquest país".

La portaveu d'En Comú Podem considera "una bona notícia" l'avantprojecte de llei de representació paritària que aquest diumenge va presentar Pedro Sánchez en un acte del PSOE i diu que ve determinat per una directiva europea.

Vidal li retreu que l'anunci el fes en un acte del PSOE i sense la ministra d'Igualtat: "No és un gest bonic, però no treure més punta".

Per una altra banda, Vidal admet que no se sent còmode amb les paraules de Pablo Iglesias sobre el PSOE i el 8M perquè el feminisme no pertany a cap partit: "Tenim formes diferents d'expressar-nos. Totes són vàlides, jo ho diria diferent". En aquesta línia, Iglesias ja no està en política i que només té un bloc. Amb relació a Yolanda Díaz diu que ha defensat el consentiment i que no hi ha hagut fissures.

Vidal: "Hem de parlar de deslocalitzacions"

Amb relació a l'anunci de Ferrovial de deslocalitzar als Països Baixos, La portaveu d'En Comú Podem diu que l'empresa surt en molts casos de corrupció com a facilitadors i fa dos anys que està intentant marxar. Vidal diu que Ferrovial ha rebut diners de l'erari públic: "No s'han forrat molt sinó que se'n van a forrar-se més. El Sr. Del Pino ja té causes obertes, són pirates de lo públic".

Vidal reclama negociar una norma per fer front a les deslocalitzacions com ja han fet altres països: "Hem de parlar de deslocalitzacions, quines factures els hem de passar, ho hem d'estudiar. Els mecanismes que tenim són insuficients".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz