Cataluña
Artesania

Taules de surf ecològiques fetes de fusta

  Fet a mà
  • Les taules de surf de l'artesà Sergi Galanó estan fetes amb materials 100% orgànics

  • Els dissenys fets amb fusta de la marca 'Flama' són únics al món

  • Pots trobar a RTVE Play Catalunya tots els continguts de 'Fet a mà', programa presentat per Juan Avellaneda

ANNA CANUDAS
2 min.

La majoria de les taules de surf que hi ha al mercat es produeixen a partir d’espumes derivades del petroli recobertes de fibra de vidre o resines sintètiques. En una indústria en la qual es ven natura i respecte pel medi ambient pot semblar hipòcrita i és per això que Sergi Galanó, va decidir deixar la seva vida com a gestor d’un refugi a la Vall Fosca per dedicar-se a crear planxes de surf amb materials orgànics.

Avellaneda construeix la seva taula de surf amb Sergi Galanó, referent en la creació de taules de surf ecològiques RTVE Catalunya

Un procés d’experimentació constant

Quan Sergi Galanó va començar a investigar, no hi havia gairebé cap referent en la creació de taules de surf ecològiques. La primera que va fer va ser a partir de fusta d’agave, procés que li va dur un any de proves fins a trobar la fórmula per evitar que hi entrés aigua.

Poc després, va descobrir la Paulownia, una fusta d’origen asiàtic, lleugera i dura, que li permetria crear planxes resistents a l’aigua salada de forma molt més eficient. Així va néixer ‘Flama’, el primer fabricant europeu en aconseguir la certificació "Gold Level Ecoboard", un certificat de qualitat mediambiental que garanteix la reducció de la petjada de carboni.

Juan Avellaneda, dissenyador i presentador de 'Fet a mà', visita el seu taller per descobrir com va trobar la clau de l'èxit i com ho compagina amb la seva vida familiar.

La conciliació familiar

Quan s’inicia un projecte com aquest, el més comú és dedicar-hi una gran part del dia que pot complicar la conciliació amb la vida familiar. Per a Sergi Galanó, això mai ha estat un problema.

La conciliació familiar segurament és de les parts més boniques quan treballes per a tu mateix.

La seva filosofia és treballar d’una manera que li permeti tenir el màxim de temps possible per fer les seves coses. “Si he de venir de nit a envernissar o el que sigui, vinc”, explica l'artesà. “La conciliació familiar segurament és de les parts més boniques quan treballes per a tu mateix”, afegeix. Si vols conèixer més sobre l’artista i el seu procés creatiu, no et perdis 'Fet a mà' de RTVE Play Catalunya.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz