Cataluña
Benestar emocional

El pastisser Christian Escribà: "Vaig tocar fons. Amb la teràpia i la meditació me'n vaig sortir"

  Mapes mentals
  • El pastisser Christian Escribà va viure una vida d'excessos i addició a la feina que va superar amb la meditació

  • Meditar aporta pau interior, que es tradueix en benestar físic i mental

Tens tot el contingut de ‘Mapes mentals’, programa presentat per Ana Boadas, a RTVE Play Catalunya

<span class="hddn"><em></em></span>

ANNA NARBONA
2 min.

Volia de demostrar que era digne d’aquesta nissaga de pastissers

El mestre pastisser Christian Escribà portava una vida massa accelerada. Festes, moltes hores de feina, sortides i excessos. “La creativitat m’arribava al llit amb els auriculars posats, però també amb un gintònic al costat. Em menjava la vida a alenades i volia de demostrar que era digne d’aquesta nissaga de pastissers” assegura Escribà al programa ‘Mapes mentals’. Reconeix que no era respectuós amb les persones, era molt autodestructiu: “era un personatge”. Sense pràcticament ser-ne conscient, es va tornar una persona addicta, tòxica amb els altres i sobretot, amb ell mateix.

“Va arribar un moment que vaig necessitar parar”, confessa. Va ser aleshores quan es va posar en mans de terapeutes i va descobrir el món de la meditació i del budisme. “I me’n vaig sortir”, assegura. El seu estat d’ànim i vital ha fet un gir i, amb seixanta anys, es troba més equilibrat que mai.

Christian Escribà explica a la presentadora Ana Boadas com la meditació ha canviat la seva vida. RTVE Catalunya

Tal com asseguren els experts, la meditació és una eina útil per a persones que com Escribà necessiten fer un canvi mental, però també per a qualsevol persona perquè tots i totes “tendim a tenir pensaments involuntaris i a molta velocitat”, explica a ‘Mapes mentals’ la doctora en neurociència Nazareth Castellanos. Aquesta tendència cerebral descontrolada genera molta intranquil·litat i, conseqüentment infelicitat. El reposter ho ratifica: “Quan ho descobreixes, no ho pots deixar perquè funciona”.

La meditació és pau interior i aporta felicitat

“Si tots volem ser feliços, tots hauríem de meditar” diu Guen Kelsang del Centre de Meditació Kadampa, on va el pastisser. “Aquí em diuen el Bodhisattva dulce”, diu Escribà entre riures. No és l’únic alumne que va arribar amb una vida accelerada, ja que per norma, tothom hi va.

Quan algú comença en la pràctica de la meditació, comença a conèixer la sensació de la pau interior: una experiència que aporta felicitat i calma. Des d’aquest estat, els problemes s’agafen des d’una altra perspectiva, més positiva i constructiva. “Tot el dia estem amb nosaltres mateixos i no ens aportem molta pau”, argumenta la mestra budista.

En aquesta línia, algú amb tanta popularitat com Christian Escribà, assegura que la recerca constant de l'èxit i del reconeixement extern no és el camí per trobar la pau mental que tant busquem. La felicitat la trobem en nosaltres mateixos.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz