Cataluña
Trencament

Collboni abandona l'ajuntament de Barcelona per centrar-se en les eleccions

Maria Bosch
3 min.

El primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat que deixa el càrrec al govern municipal per centrar-se en la cursa per l'alcaldia. El regidor d'Economia ho ha explicat en roda de premsa aquest dilluns a la seu del partit, però ho ha avançat Maragall a Catalunya Ràdio al matí. Els partits no han vist amb bons ulls aquesta decisió i l'han titllat d'"irresponsable".

Collboni ha explicat que deixa les seves responsabilitats al Govern per tornar com a alcalde. "Vull liderar aquesta nova etapa i prenc aquesta decisió per liderar l'alternativa, amb llibertat, mantenint el funcionament ordinari del govern municipal", ha dit. La resta de regidors seguiran fent la seva feina i Laia Bonet serà qui ocupi el seu lloc com a primera tinenta d'alcalde.

"Irresponsable i poc creïble"

A només quatre mesos de les eleccions municipals, s'ha donat a conéixer la decisió del regidor del PSC. Ha estat el cap de l'oposició i l'alcaldable d'ERC a la ciutat, Ernest Maragall, qui ha avançat la notícia a SER Catalunya. Maragall ha afirmat que el moviment del socialista és "una manera desesperada d'intentar treure's de sobre les responsabilitats que ha compartit en aquests quatre anys".

El diputat al Congrés pels comuns, Joan Mena, ha vinculat la decisió als resultats de l'última enquesta sobre les eleccions: "Els nervis per les enquestes porten a prendre males decisions". Per la seva banda, el sisè tinent d'alcaldia, Jordi Martí, acusa Collboni de fer "campanya contra el govern del qual ha format part quatre anys" i ho titlla d'"irresponsable i poc creïble".

Els comuns critiquen la sortida de Collboni del govern municipal | Guillem Vives

Un "fracàs" per Junts

El candidat de Junts a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, ha reconegut que no s'esperava la decisió del socialista i ha considerat que demostra el "fracàs espectacular" del govern. En aquest sentit, Trias li ha criticat el gest "poc seriós" perquè per ell no són maneres de fer les coses. Segons Trias, aquesta és una decisió "molt dolenta", una equivocació.

Trias, en to irònic, ha expressat l'"originalitat" del gest de Collboni perquè diu que marxa per tornar com a alcalde i que Barcelona recuperi la il·lusió. "La màgia la deixem pels mags, nosaltres fem les coses ben fetes i amb seriositat", ha manifestat. També ha expressat la seva sorpresa pel fet que la resta de regidors socialistes continuïn al govern: "No sé a què fer".

Un Whatsapp a Colau

Un dels fets que més revolt ha provocat i que més critiques ha generat és el fet que l'ex primer tinent d'alcaldia hagi comunicat a l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, la decisió a través de Whatsapp. Ell s'ha defensat dient que primer ha tractat de trucar-li per telèfon, però, com que no ha obtingut resposta, ha optat per enviar-li un missatge. A Trias li sembla, un cop més, "poc seriós".

Collboni deixa l'ajuntament per dedicar-se a la candidatura electoral | Àlex Cabrera

Les discrepàncies del socialista amb l'alcaldessa són de pes i ja fa temps que les mostra en públic, si bé durant el mandat no hi ha hagut conflictes. Algunes de les seves diferències són en relació amb projectes com l’ampliació de l’aeroport del Prat i els eixos verds de l’Eixample. Això no ha impedit, però, un govern estable.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz