Televisión
L'entrevista

Dolors Feliu: "No s'entén que Aragonès protocol·litzi la visita"

Notícia - Cafè d'idees 
  • La presidenta de l'ANC reivindica que el moviment independentista està més viu que mai i que cada vegada és més fort

  • Dolors Feliu: "El que demano es que cridin contra el president del govern espanyol"

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
2 min.

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Dolors Feliu, lamenta que el president, Pere Aragonès faci d'amfitrió de la cimera hispanofrancesa: "No s'entén que estigui protocol·litzant una visita que genera protestes de la ciutadania". Feliu diu que valora negativament la presencià d'Aragonès a la cimera perquè no respon a l'acord dels tres partits independentistes que són al Parlament: "La contradicció és molt evident. Hi ha protesta i ell està allà, representant no se sap què".

En una entrevista al Cafè d'idees de La 2 i Ràdio 4, Dolors Feliu diu que li agradaria que el president de la Generalitat no anés a la cimera, però demana que faci algun gest: "Quan va venir Marchena alguns advocats van desplegar una estelada, seria una bona idea que fes un gest i el món veies que no vol fer la gara-gara".

"Demano que cridin contra el president del govern espanyol"

Dolors Feliu no ha valorat la presència del president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras a la concentració, sí que ha reclamat que s'escridassi al president Pedro Sánchez. Feliu acusa Esquerra de trencar el consens independentista: "Tenir al president donant la mà a Sánchez i a Macron creiem que no és de rebut".

"L'Estat ens ajuda a aconseguir la unitat"

Amb relació a la modificació del Codi Penal, Feliu critica que la modificació de delictes com el de desordres agreujats, s'ha fet per encabir-hi "els fets de l'u d'octubre i fer por a l'independentisme". La presidenta de l'ANC diu que l'u d'octubre no és delicte perquè es basa en 'drets fonamentals': "Respon a la finalitat que es pogués vendre jurídicament a la resta d'Europa". Dolors Feliu reivindica que el moviment independentista està més viu que mai i que no desapareix: "Els desafiaments de l'Estat ens ajuden a aconseguir aquesta unitat".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz