Cataluña
Turisme d'hivern

Les pistes d'esquí s'enfronten a un Cap d'Any amb poca neu

  • Els hotels dels Pirineus esperen una ocupació d'entre el 80 i el 100% per aquests dies

  • Les altes temperatures fan que hi hagi poca neu a les pistes respecte anys anteriors

  • Catalunya recupera el turisme que tenia abans de la pandèmia

David Gallach | Marta Martín | Maria Huguet
2 min.

El de dissabte serà el primer cap d'any sense restriccions des de l'inici de la pandèmia. Al Pirineu esperen una ocupació d'entre el 80 i el 100% per aquestes dates. Molts dels que s'acosten fins a la muntanya volen aprofitar aquests dies per esquiar, però les elevades temperatures han desfet bona part de la neu a les estacions.

Els hotels del Pirineu esperen una gran ocupació tot i la poca quantitat de neu

Els empresaris del sector encaren la temporada amb optimisme tot i que asseguren que una mica més de fred no els aniria malament. La manca de neu, però, no ha provocat per ara cancel·lacions segons el sector turístic.

Catalunya en xifres turístiques pre-pandèmia

Tot plegat mentre coneixem que Catalunya recupera les xifres turístiques que tenia abans de l'arribada de la covid. Acabarem l'any amb unes xifres turístiques molt similars a les del 2019 quan es va assolir el rècord de 30 milions de visitants. A més, tot apunta a un augment de la despesa turística i de les reserves hoteleres. Ho ha dit el Conseller d'Empresa i Treball Roger Torrent en declaracions a l'agència EFE. També apunta que 2022 ha estat l'any de la recuperació i que 2023 preveu ser l'any on es consolidi. Fins el mes d'octubre, han arribat a Catalunya 27 milions de turistes.

Catalunya recupera el turisme que tenia abans de la pandèmia

Torrent també ha recordat que cal mantenir un compromís pel turisme responsable, amb un acord de tots els agents del sector per garantir una major descentralització. En l'horitzó, una nova llei de turisme, ja que fa 20 anys de l'última i en aquest període s'ha evidenciat l'evolució del sector.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz