Cataluña

El PSC oficialitza la seva proposta pels pressupostos

  • Alícia Romero defineix com de "sentit comú" la proposta dels socialistes catalans

  • El PSC espera tancar l'acord de pressupostos "en les properes setmanes"

  • El Hard Rock, l'ampliació del Prat i el Quart Cinturó són tres projectes clau per tancar l'acord

Marc Guasch | Laura Herrero | Àlex Cabrera
2 min.

Després de 14 reunions amb el Govern, el PSC oficialitza el seu acord. Són 26 pàgines amb propostes que defineixen com "de sentit comú". Entre elles, hi ha projectes d'infraestructures que consideren clau com el Hard Rock, el Quart Cinturó del Vallès o l'ampliació de l'Aeroport. Ara bé també reclamen 1.200 milions extra per sanitat, 2.000 places per a residències o més polítiques com el tancament d'oficines a l'exterior.

El PSC presiona Aragonès amb la seva proposta de pressupostos | Laura Herrero

L'encarregada de donar veu a aquestes propostes, la portaveu del PSC, Alícia Romero, ha reivindicat els 33 diputats dels socialistes, el mateix nombre que té Esquerra. Insisteixen que Aragonès no pot pretendre que se sumin a un Pressupost sinó que l'ha de negociar i saber conjugar les seves demandes amb la dels comuns, ja signades o amb les de Junts si és el cas.

Fonts del Govern, asseguren que la setmana vinent serà clau i no entra a valorar les propostes dels socialistes. Mantenen la discreció després d'abandonar la idea d'aprovar els comptes al Consell Expecutiu sense els suports necessaris i confirmen que les negociacions continuen obertes amb ells i amb Junts.

Els tres projectes clau

L'ampliació de l'aeroport del Prat va comptar amb una forta oposició l'any passat i ara és tornar a plantejar. Principalment, el PSC reclama desbloquejar els 1.700 milions de què disposa l'estat per augmentar la capacitat de passatgers. En aquests moments s'exigeix que al primer semestre de 2023 es recuperi el projecte respectant la biodiversitat.

El Prat, la Ronda Nord i el Hard Rock, tres claus dels pressupostos | Àlex Cabrera

L'altre gran projecte és la Ronda Nord del Vallès o també coneguda com a B-40. La negociació se centra en la represa de l'estudi i l'execució d'una nova carretera entre Sabadell i Terrassa. Es demana que al març de l'any vinent ja estigui signat el conveni per al finançament de la nova via.

En darrer lloc, el Hard Rock del Camp de Tarragona. Tant Junts com el PSC collen l'executiu perquè el centre recreatiu de Vila-seca i Salou sigui una realitat. Sé sol·lícita que el Govern aprovi de manera definitiva el pla director urbanístic per iniciar les obres el 2023. Es contempla la creació de més 8.000 llocs de feina.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz