Cataluña
Associació de cultius

Com combinar les plantes i treu-ne profit!

  Va de Verd  
  • Les associacions entre plantes poden ser molt beneficioses per a l’hort

  • L'Estela Delga ens ensenya a combinar plantes compatibles per millorar el rendiment i evitar plagues als cultius

  • Recupera tot el contingut del programa Va de Verd a RTVE Play Catalunya

PAULA GARCÍA MERINO
2 min.

L'organització d'una horta o jardí és molt més important del que sembla, de fet és clau per a obtenir uns bons resultats als cultius. Sabies que existeixen associacions entre plantes que poden ser molt beneficioses? Per a crear una combinació correcta només has de tenir en compte les característiques de les plantes. Combinar hortalisses que tinguin qualitats semblants t'ajudarà a reduir l'espai.

L'Estela Delga de l'Escola Hortolana Vidaverdi ens dona els seus consells.

  1. Segons l'alçada. Pot semblar obvi, però és necessari recordar que ajuntar plantes de la mateixa mida pot fer que es creïn ombres al cultiu. Millor combinar en un mateix bancal plantes altes, que necessitin molt de sol, amb d’altres més baixes, que hagin d'estar resguardades.
  2. Segons les necessitats de reg. A un mateix bancal podràs conrear plantes de cicle curt o llarg que necessitin quantitats d'aigua similars. Tenir una planta que necessita molta aigua al costat d'una que no, et crearà un conflicte a l'hora de regar-les i, segons com les reguis una de les dues, o potser totes dues, en sortirà perjudicada per excés o per defecte.
  3. Segons el temps de creixement. És aconsellable combinar plantes de creixement lent amb d'altres que ho facin més ràpidament, per aprofitar l'espai que encara no han ocupat les primeres.

L'Estela ens proposa les següents associacions, però hi ha de moltes més:

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz