Cataluña
Tot Sants

Els Castellers de Vilafranca fan història carregant el 'castell impossible'

Marc Guasch
2 min.

Els Castellers de Vilafranca han tornat a fer història. A la seva Diada, la de Tot Sants, han aconseguit carregar el pilar de 9 amb folre, manilles i puntals. Es tracta d’una construcció de gran dificultat, que els verds havia portat a plaça sense èxit fa tot just 20 anys.

Un porc senglar va fer perillar el pilar de 9

El cap de colla dels verds, Sisco Benet, ha celebrat la gesta assolida als micròfons del Cafè d'Idees de Ràdio 4 i La 2. "Estem molt contents perquè ahir vam fer feliços a molta gent, no només a la gent de la colla", ha destacat Benet, que també ha recordat que "els castells, a banda de risc, són emoció i ahir vam aconseguir emocionar a molts afeccionats i gent d'arreu del país".

El cap de colla dels Castells de Vilafranca ha explicat la complexitat de la construcció i "la fragilitat que representa fer una sincronització de tothom perquè el castell s'aguanti". Benet també ha revelat, per cert, que la idea de portar a plaça el pilar de 9 "va sorgir al març quan vam veure teníem un pilar molt fort i que el peu tenia moltes ganes". Ara bé, com totes les grans gestes, aquesta també té la seva anècdota perquè "un dels membres claus de l'estructura va trencar-se cinc costelles en ser envestit per un porc senglar quan anava en bicicleta" i "tot anava una mica enrarit".

Més de 500 castellers a la pinya

Per aconseguir carregar aquest castell han fet falta més de 500 castellers. En el primer intent s’ha hagut de desmuntar el peu quan havia arribat fins a quints. Ha estat finalment a la quarta ronda quan els de la camisa verda han fet emmudir les prop de 5.000 persones que omplien la plaça de la Vila.

Els Castellers de Vilafranca també han celebrat en el seu compte de Twitter de la gesta assolida amb la frase "Que grans colla!" i han recollit múltiples felicitacions de rivals com la Colla Vella dels Xiquets de Valls o el mateix president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Els guanyadors del Concurs de Castells de Tarragona d'enguany també han aconseguit descarregar la torre de 2 de 9 amb folre i manilles. Abans havien carregat per segona vegada aquesta temporada el 3 de 10 amb folre i manilles en segona ronda.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz