Cataluña
Crisi a Junts

Setge sobre Francesc de Dalmases

Marc Guasch | Anna Forment
2 min.

La dimissió del fins ara vicepresident de Junts per Catalunya, Francesc de Dalmases, després de l’informe intern que conclou que va “intimidar” una periodista, no aconsegueix acabar amb la polèmica del seu cas.

Dalmases conserva, de moment, el seu escó de diputat. Una part del Consell Nacional de Junts creu que no n'hi ha prou amb la seva dimissió, i alguns membres han iniciat una recollida de firmes perquè deixi l’acta de diputat. De la seva banda, el grup parlamentari ha tancat files amb l'executiva del partit i en un breu comunicat ha assegurat que comparteix la decisió de Dalmases.

Noves queixes contra Dalmases

L'autora de l'informe intern sobre les intimidacions del diputat a una periodista, l'advocada Magda Oranich, denuncia queixes d'altres companyes de partit pel comportament de Dalmases.

Aquest dimecres s'han sentit les primeres veus de diputades que denuncien actituds intimidatòries de Dalmases. Una part de Junts ja recull signatures per deixar-lo sense l'escó de diputat. Les persones més properes a Laura Borràs consideren que es tracta d'una cacera de bruixes dirigida a la figura de la mateixa presidenta de la formació.

Comissió al Parlament

Esquerra, els Comuns i la CUP han demanat formalment que es reuneixi la Comissió de l'Estatut dels Diputats per abordar la situació de Francesc de Dalmases. Una comissió presidida per Jaume Alonso Cuevillas, també de Junts, que té dubtes sobre com procedir i per això ha consultat el lletrat major del Parlament. Segons el codi de conducta de la Cambra, les possibles sancions a Dalmases anirien des d'una amonestació pública a una multa d'entre 600 i 12.000 euros.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz