Cataluña
Previsions estacionals

Els pròxims mesos: càlids per l'època i amb més pluja de l'habitual

  • Les previsions pels pròxims mesos són esperançadores pel que fa a pluges, en canvi, es mantindrà la tendència càlida

  • Les reserves d'aigua segueixen sota mínims, al voltant del 36 % a les conques internes de Catalunya

Sergi Loras
2 min.

La tardor avança, però les pluges no acaben d'arribar. Els dos episodis de pluja puntuals, un a finals de setembre i l'altre aquests últims dies, no han estat suficients, si més no per revertir la situació de sequera dels últims mesos. Ens plantarem al novembre, doncs, amb un dèficit pluviomètric cada cop més preocupant que deixa els embassaments de les conques internes de Catalunya al 36% de la seva capacitat.

Quan arribaran les pluges?

L'octubre és el mes més plujós de l'any a les comarques del litoral, prelitoral, Catalunya Central i a Ponent. Per tant, si no plou ara, les condicions de sequera empitjoraran els pròxims mesos. Ara bé, què diuen les previsions estacionals pels pròxims mesos? Segons el model europeu, els pròxims mesos, especialment novembre, podrien ser més humits respecte a la mitjana. Les previsions apunten que podria ser un 30% més plujós al litoral, prelitoral i en algunes comarques de l'interior.

I el fred, per quan?

L'estiu va arribar al maig, amb una calorada intensa al maig, i fins ara, sis mesos després, no ens ha abandonat. Les temperatures es mantenen elevades per l'època, amb registres de 25 a més de 30¿°C en molts indrets, valors entre 5 i 10 graus per sobre els habituals. No només de dia, sinó també de nit, amb nits tropicals a la costa. Aquesta tendència càlida, segons les previsions estacionals, ens continuaran acompanyant, amb temperatures, de mitjana, mig grau per sobre les usuals per l'època. Per tant, enguany, al fred li costarà d'arribar.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz