Cataluña
Vallirana

A judici el cas d'un menor amb autisme: vexat i agredit per quatre companys d'escola

  • Quatre companys de classe d'entre 15 i 16 anys agredien sexualment i maltractaven un noi de 13 amb síndrome d'Asperger

  • L'acusació particular, exercida per la família, sol·licitarà quatre anys d'internament per als acusats

  • La Fiscalia ha sol·licitat la celebració del judici a porta tancada i la magistrada així ho ha acordat

Nadia Somoza / Isabel Palacios
3 min.

Els quatre joves acusats de violar un nen de 13 anys amb síndrome d'Asperger han declarat davant el jutge aquest dimarts i han negat els fets. La ciutat de la Justícia s'ha omplert de mostres de suport al Sergi, el menor amb autisme agredit pels seus companys d'escola.

Segons l'acusació, els fets van passar al pati de l'Institut de Vallirana Verge del Roser de les Dominiques, el 2018, en horari escolar.

La mare del Sergi relata amb duresa com l'obligaven a fumar marihuana, l'amenaçaven ensenyant-li un matxet, el mossegaven, li feien robar objectes de la seva pròpia casa i, fins i tot, l'agredien sexualment. Quatre joves de 15 i 16 anys feien "la vida impossible" a un noi de 13 amb autisme. I ho feien a l'escola. Els insults eren constants, fins i tot setze cops van abusar d'ell a l'hora del pati en una zona apartada. Ningú se'n va adonar. Intents de penetració, fel·lacions, mossegades fins que surtis sang... Aquests són només alguns episodis del calvari que va patir per part dels seus propis companys.

Els pares van notar que el seu fill tenia un comportament estrany, però no van començar a albirar el motiu fins que el novembre de 2018, els presumptes agressors li van demanar 1.000 euros i es va veure incapaç, assegura la seva mare, d'aconseguir-los.

La família retreu que ni l'institut ni la Generalitat van fer res amb els presumptes agressors i demanen explicacions. Des d'aleshores, el Sergi rep classes a casa i no vol sortir ni relacionar-se, ha patit una depressió, estrès posttraumàtic i mutisme. La família se sent desemparada.

Arrenca el judici pel cas d'un menor amb autisme agredit pels seus companys | Hèctor Marín

4 anys d'internament

La Fiscalia demana dos anys d'internament per als quatre acusats i no aprecia la concurrència de la violació però sí d'agressió sexual i contra la integritat moral.

En canvi, l'acusació particular exercida per la família de la víctima sol·licitarà quatre anys, el màxim que pot per la llei del menor, i atribueix als quatre acusats delictes contra la integritat moral, agressió sexual i de violació a un menor de 16 anys.

A més, demanen una indemnització de 85.000 euros a l'escola, com a responsable civil, en considerar que no va aplicar els protocols contra l'assetjament escolar.

La Fiscalia ha sol·licitat la celebració del judici a porta tancada i la magistrada així ho ha acordat, d'acord amb la Llei que preveu especial protecció per als menors ja sigui en la seva condició tant de víctimes com d'acusats. La víctima no ha hagut de presentar-se al judici perquè s'ha considerat com a prova vàlida la seva compareixença gravada a la fase d'instrucció.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz