Cataluña
Hivernacle cassolà

Aprèn a construir un mini hivernacle a casa

  Va de Verd  
  • Un hivernacle protegeix a les plantes de les baixes temperatures

  • En Toni Jardo, del canal La Huertina de Toni, ens explica com fabricar un mini hivernacle a casa

  • Recupera tot el contingut del programa a RTVE Play Catalunya

PAULA GARCÍA MERINO
2 min.

Queda poc per a l’hivern i les baixes temperatures: dos grans enemics de les nostres plantes. Per sort existeixen els hivernacles, construccions que poden ser de diferents mides i que al seu interior mantenen una temperatura constant. Aquest microclima permet el conreu de vegetals en millors condicions i fora de temporada. A l’estiu els hivernacles també es poden utilitzar com a magatzems per a assecar plantes ornamentals, herbes aromàtiques i fruites.

Els hivernacles es van començar a construir des del temps de l’imperi Romà. Avui dia existeixen hivernacles molt moderns amb sistemes de calefacció i els que aprofiten precisament l’efecte hivernacle. En aquest cas, el youtuber Toni Jardon del canal “La Huertina de Toni” ens ensenya com fabricar un petit túnel de PVC sense termòstats. És ideal per a protegir petits jardins o horts en bancals durant les gelades de la nit o les baixes temperatures de la tardor i l’hivern.

Las plantas son como nosotros: cuando llega el frío, toca abrigarse. Por eso San ha encontrado un Hospital para plantas y nos dan todos los consejos para cuidar plantas en invierno.

Per a crear el mini túnel, només es necessita: un tub de PVC de 20 mm, 1 tub de PVC de 16 mm, dues “T” i una creueta, una manta tèrmica, varetes corrugades i una mànega vella. Les mantes tèrmiques són de gran utilitat per a aquestes petites infraestructures perquè són molt resistents i, alhora, deixen passar la llum, l’aire i l’aigua a les plantes. Cal tenir en compte que l’hivernacle s’haurà de ventilar regularment per evitar un excés d’humitat ambiental.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz