Cataluña
Cinema

'Objetos', un thriller sobre el tràfic de persones protagonitzat per Álvaro Morte

  Punts de Vista  
  • 'Objetos' és una pel·lícula dirigida per Jorge Dorado i protagonitzada per Álvaro Morte, Verónica Echegui i China Álvarez

  • El film narra una història de cerca i fugida cap endavant relacionada amb el món del tràfic de persones

  • El llargmetratge es podrà veure al cinema a partir del 30 de setembre

ORIOL JULVE
3 min.

Imagineu-vos que esteu treballant a un magatzem d'objectes perduts i, de sobte, arriba una maleta amb roba de nadó i restes humanes. Què faríeu? Aquest és el plantejament d''Objetos', una pel·lícula dirigida per Jorge Dorado i protagonitzada per Álvaro Morte, Verónica Echegui i China Álvarez.

Escrita pel guionista Natxo López, el film és una història de cerca i fugida cap endavant. Està situada al sòrdid món del tràfic de persones i ens parla d'individus que cuiden els objectes com a persones i de qui tracta a les persones com a objectes.

'Objetos', estreno 30 de septiembre

Álvaro Morte i Jorge Dorado, una combinació guanyadora

El director i l'actor gadità han visitat 'Punts de vista' per presentar aquest film que s'estrena divendres a totes les sales de cinema. Una coproducció entre Espanya, Argentina i Alemanya que compta amb la participació de RTVE.

'Objetos' no és el primer projecte on el director i l'actor han treballat junts. Ja ho han fet en les sèries 'El embarcadero' i 'The Head'. Dorado, entre riures, diu que són com Jack Lemon i Wilder: "Ha anat coincidint. Ens hem trobat pel camí i han aparegut els personatges i les històries que ens han anat encaixant, agradant i, sobretot, emocionant".

Álvaro Morte ha puntualitzat que "cada cop que ha treballat amb Jorge Dorado ha sortit molt content amb el resultat final". "Quan em va trucar després d'haver treballat amb ell, sabia que fer aquesta pel·lícula amb el guió de Natxo López era una garantia d'èxit", afegeix l'actor.

La repercussió mediàtica de 'La Casa de Papel'

Álvaro Morte és un actor molt reconegut internacionalment, sobretot, per la interpretació de 'El Profesor' a 'La Casa de Papel'. Un fet que es pren amb humor: "El que s'ha de fer és no pensar gaire en el tema. És una cosa que ha succeït, que no puc controlar i que he d'intentar gestionar amb la naturalitat més gran possible dins de l'estrany que és".

L'actor també posa en valor el que li ha aportat la sèrie: "Hi ha una part més incòmoda, però també penso en totes les coses bones que m'ha aportat aquest personatge i compensa moltíssim. Seria molt desagraït per la meva part queixar-me d'això. Al contrari, estic encantat".

L'evolució del consum audiovisual

El 'boom' del consum de sèries i pel·lícules generat per les plataformes de reproducció en streaming ha fet que els espectadors siguin cada cop més impacients. "Volem que comenci la història i que al minut dos hi hagi alguna cosa explotant", afirma el director d''Objetos'. A més, afegeix que "abans, al manual de guió, la pàgina més important era la vint-i-tres, després la dotze i ara anem per la deu. El públic necessita una dosi de promesa molt aviat".

Del que no hi ha dubte és que el tàndem Morte-Dorado funciona. No sabem si la història ens fascinarà al minut dos, a la pàgina vint-i-tres o al final de la pel·lícula, però el que és segur és que 'Objetos' no deixarà indiferent a ningú.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz