Cataluña
Mercè

Mor un jove apunyalat i aldarulls en la segona nit de festa

  • L'agressió ha passat a quarts de quatre de la matinada a l'avinguda Maria Cristina prop de les torres venecianes

  • L'Ajuntament de Barcelona la desvincula dels actes vandàlics de la Plaça Espanya que s'han saldat amb una dotzena de detinguts

  • El consistori valora que els incidents d'aquesta matinada siguin menors als de l'any passat

Judit Huerta | Aida Sinfreu | Juanfra Álvarez | Roger Franco
3 min.

Un jove de 25 anys ha mort apunyalat aquest diumenge a la matinada a Barcelona. A l'espera dels resultats de la investigació, l'Ajuntament de Barcelona desvincula aquesta mort dels aldarulls que també s'han produït de matinada als voltants de la Plaça Espanya.

Segons el tinent d'alcalde de Seguretat, Albert Batlle, els fets han passat cap a un quart de quatre de la matinada quan els serveis d'emergències han rebut l'avís que hi havia una persona al terra "amb pronòstic fatal" i no han pogut fer res per salvar-li la vida.

Greus aldarulls a Plaça Espanya

Batlle desvincula completament aquesta agressió mortal dels aldarulls que han passat posteriorment després dels concerts a l'avinguda Maria Cristina, prop de la plaça Espanya. Hi han pres part unes 500 persones que s'han dedicat a fer destrosses al mobiliari urbà i vehicles aparcats a la zona (hi ha un centenar de motos cremades), i han saquejat diversos comerços.

Per aquests fets Batlle ha explicat que s'han practicat 12 detencions. 4 les ha fet la Guàrdia Urbana, dues directament relacionades amb la vandalització d'un comerç, i 8 els Mossos d'Esquadra.

La façana de la xarcuteria La Muntanya del carrer Creu Coberta ha quedat completament destrossada

Segons el Sistema d'Emergències Mèdiques, la segona nit de les festes de la Mercè s'ha tancat amb un total de 46 assistències: 38 persones en estat lleu, 6 en estat menys greu, 1 en estat greu (un apunyalament al Bogatell ingressat a l'Hospital del Mar) i 1 en estat crític (el jove de 25 anys agredit per arma blanca a l'avinguda de Maria Cristina, que finalment ha perdut la vida).

El tinent d'alcalde se Seguretat, Albert Batlle, ha dit que es "redistribuirà" la força policial de cara a la propera nit en què també hi ha previstes activitats i concerts de la Mercè a l'avinguda Reina Maria Cristina. Albert Batlle ha fet una crida al civisme i ha volgut destacar que els aldarulls d'aquesta matinada han estat menys importants que els registrats l'any passat.

La inseguretat a Barcelona

L'oposició ha reclamat l'obertura immediata d'una investigació per aclarir què ha passat en els dos apunyalaments registrats la matinada passada. Junts per Catalunya i Ciutadans han estat especialment crítics a l'hora de censura l'actitud de l'equip de govern municipal, encapçalat per Ada Colau (Comuns) i Jaume Collboni (PSC).

Investiguen l'apunyalament mortal d'un jove a Barcelona

El consitori nega la passivitat amb la delinquència que se'ls atribueix des de l'oposició i al darrere hi veuen un intent d'aquests grups de desgastar-los a pocs mesos de les eleccions municipals.

Es dona la circumstància que tot just fa 10 dies l'Ajuntament de Barcelona va presentar les dades delinqüencials dels mesos d'estiu, que constaten una baixada dels fets delictius a la ciutat del 12% amb compració al mateix període del 2019, l’any previ a la pandèmia.

Els comerciants demanen solucions

Barcelona Comerç ha condemnat fermament els actes vandàlics i saquejos de botigues i exigeix mesures immediates per evitar nous aldarulls les dues nits que queden de Mercè. En un comunicat, l'entitat que agrupa 22 eixos comercials mostra "total preocupació" per actes vandàlics que es repeteixen "amb massa freqüència" a la ciutat i assegura que els comerciants ja havien advertit la necessitat de més presència policial a la zona.

Des del sector recorden que tot just fa un any alguns dels comerços vandalitzats aquesta nit i altres de Creu Coberta ja van patir robatoris i desperfectes que, de nou, s'han tornat a produir.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz