Cataluña
Crim masclista

La jove assassinada a Campdevànol presentava signes de crueltat

  • Amb aquest crim masclista ja són 30 les dones assassinades enguany

  • Convoquen una concentració de rebuig a Campdevànol i l'Ajuntament decreta tres dies de dol oficial

  • La noia tenia múltiples ferides i contusions a tot el cos i algunes podrien ser de dies abans

Nadia Somoza
2 min.

RTVE Catalunya ha pogut saber que el cos de la jove assassinada a Campdevànol presenta signes de crueltat. L'autòpsia constata que la noia feia 5 hores que era morta. Encara s'espera que passi a disposició judicial el detingut, la seva parella sentimental. Els Mossos d'Esquadra el van detenir aquest dimecres quan van trobar el cos de la jove, de 21 anys, sense vida i amb diversos signes de violència. Els veïns de la localitat asseguren que van veure a la parella discutir fortament al carrer dies abans dels fets.

Commoció a Campdevànol per la mort d'una jove de 21 anys | Joan Sisquella

Amb aquest crim ja són 30 les dones assassinades a mans de la seva parella aquest 2022 a Espanya. Cinc d'elles a Catalunya.

En una primera versió, l'home, que té uns 35 anys i antecedents policials per delictes com violència domèstica o trencament de condemna, hauria dit que la jove havia patit una caiguda i dimecres al matí li havia subministrat un medicament perquè estava adolorida. La parella no s'explicava, però, com havia mort.

Davant les sospites de criminalitat, la Unitat d'Investigació va activar el grup especialitzat en homicidis de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d'Esquadra a la regió policial de Girona. Fins al pis s'hi va traslladar la comitiva judicial -formada pel jutjat d'instrucció, el fiscal d'homicidis i forenses- per fer l'aixecament de cadàver.

Prou feminicidis

El col·lectiu feminista del Ripollès, La Sarja, ha convocat una concentració a Campdevànol per aquest dijous a les 19 h de la tarda. Sota el lema 'Prou feminicidis' criden a la mobilització davant la plaça de l'Ajuntament com a mostra de rebuig pel crim. La concentració comptarà amb la presència de la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge. A través d'un comunicat l'Ajuntament de Ripoll -on la víctima havia viscut molts anys- ha mostrat el condol a la família i ha decretat tres dies de dol oficial.

L'alcaldessa de Campdevànol, Dolors Costa, ha declarat que el municipi està "en xoc". Ha demanat que cal un enduriment de les lleis perquè crims com aquests "siguin perseguits i no quedin en la impunitat". El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, també s'ha sumat a les mostres de condol amb una piulada al seu compte de Twitter.

La noia tenia múltiples ferides i contusions. Ara l'autòpsia haurà de determinar les causes de la mort.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz