Cataluña
Novetats

Arrenquen les festes de la Mercè 2022: concerts i novetats

  • Després de dues edicions amb restriccions per la covid, tornen les festes amb grans escenaris i una llarga programació 

  • L'edició d'enguany preveu dotze escenaris de música i set espais per a les arts de carrer, entre d'altres

Maria Bosch | Maite Boada
4 min.

Les festes de la Mercè tornen amb força aquest 2022 a Barcelona. Després de dues edicions amb restriccions per la covid, tornen les festes amb grans escenaris, una llarga programació i sense les mesures sanitàries que van marcar l'edició passada. En aquest sentit, el tinent d'alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Jordi Martí, ha celebrat que tornen les festes de la Mercè "de la normalitat absoluta".

A l'edició d'enguany hi haurà set espais per a les arts de carrer i desenes de places i carrers que s'ompliran de cultura popular. El pregó de la cineasta Carla Simón i el tradicional Toc d'inici encetaran la festa major aquest divendres. A més, la cultura musical es remarca amb dotze escenaris de música i un total una quarantena de concerts.

Ocuparan el Teatre Grec, els Jardins del Doctor Pla i Armengol, la Plaça Major de Nou Barris, l'Escenari Mediterràniament d'Estrella Damm a la platja de Bogatell, la Ronda Sant Antoni i l'Avinguda de la Catedral, a més dels escenaris de les emissores de ràdio, recuperant el de l'Avinguda Maria Cristina i un nou espai a la Zona Universitària. Els concerts més destacats són:

Divendres 23

Dissabte 24

Diumenge 25

Tres punts lila per la Mercè

L'Ajuntament ha habilitat tres punts lila, situats als llocs més concorreguts durant les festes patronals. Així, se situaran tres llocs fixos a l'avinguda Maria Cristina, a la platja del Bogatell i al carrer Martí Franquès, a la Zona Universitària. Cada un d'aquests punts proporcionarà informació i assessorament en matèria de violències masclistes i LGTBIfòbiques, i promourà la sensibilització, detecció i atenció de possibles situacions abusives i de violència masclista o sexual.

També s'han establit itineraris segurs, com ja es va fer per Sant JOan, que faciliten una sortida segura per a les dones des de les zones de les festes cap al transport públic. Aquests se sumaran als itineraris permanents que ja té establerts la Guàrdia Urbana en diferents zones d'oci nocturn.

Barcelona es prepara pel retorn de la festa de la Mercè | Maite Boada

Tornen els castells i la Nit de la Vigília

Del programa destaca el retorn de les exhibicions castelleres els dies 24 i 25, i s'ha anunciat una festa dedicada a Pau Riba per reivindicar la seva figura com a músic, poeta, escriptor i pensador. A més, desenes de cercaviles tradicionals recorreran la ciutat protagonitzades per gegants i gegantes, capgrossos, bèsties, diables, trabucaires i moltes altres manifestacions de la cultura popular de la ciutat.

A més, després de dècades sense celebrar-se, enguany es recuperarà la Nit de la Vigília el dia 23 al vespre, amb els Gegants de la Ciutat, del Pi i de Santa Maria del Mar com a protagonistes. D'altra banda, les obres a la Via Laietana obliguen a traslladar el correfoc de la Mercè que habitualment es fa en aquesta via al Passeig de Gràcia.

El mateix diumenge dia 25, la tradició festiva de la ciutat es concentrarà al Passeig de Gràcia, commemorant els 200 anys de la inauguració de l'avinguda. En l'edició de la Mercè 2022, Roma serà la ciutat convidada i mostrarà a la ciutat una part de la cultura a través d'espectacles, concerts, projeccions i altres activitats.

Espais per a les arts de carrer

Els dies 23, 24, 25 i 26 de setembre la ciutat oferirà un total de 86 espectacles, i 335 funcions distribuïdes en 7 espais i amb la implicació de 131 companyies i d'artistes d'origens diversos. La programació inclou propostes com la dansa urbana, el teatre de carrer o el circ, entre altres.

Aquest 2022, la programació de la Mercè s'estén arreu de la ciutat: el Parc de l'Aqüeducte acollirà la programació de Pallassos Sense Fronteres; el Parc de Joan Miró estarà dedicat als més petits i petites, i el Castell de Montjuïc mantindrà una mirada especial al món del circ. Els altres escenaris son el Parc de la Ciutadella, el Palauet Albéniz, el Parc de la Trinitat, i l'Antiga Fàbrica Estrella Damm.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz