Cataluña
Diada

Pere Aragonès dona l'esquena a la manifestació de l'ANC 

Marc Guasch | Mar Garcia | Núria Roca
2 min.

La divisió dins l'independentisme sembla difícil de reconduir. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha decidit finalment que no participarà en la manifestació de la Diada convocada per l'Assemblea Nacional Catalana. Després de setmanes en què el Govern no volia desvetllar la incògnita, finalment, fonts del mateix executiu ha explicat que "no seria coherent amb el plantejament que han fet des de l'organització que volen manifestar-se contra els partits polítics i les institucions per denunciar una manca d'unitat entre l'independentisme". Una decisió que ha aixecat polèmica.

Pere Aragonès no serà a la manifestació independentista de la Diada | Mar Garcia

Els consellers de Junts confirmen l'assistència

Contràriament, aquest mateix divendres els consellers de Junts per Catalunya han confirmat que sí que participaran de la mobilització. Al capdavant hi haurà el mateix vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, que serà el màxim càrrec de l'executiu català a la manifestació. També hi acabarà assistint com és habitual la direcció d'ERC. La delegació republicana estarà encapçalada per l'expresident del Parlament i de l'ANC, Carme Forcadell.

Aragonès, que l'any passat sí que va anar a la manifestació de l'11 de setembre, va ser increpat per alguns dels assistents. L'executiu entén que la mobilització, tal com s'ha plantejat, "aprofundeix en les divergències de l'independentisme". Sí que participarà en tots els actes oficials en motiu de la Diada i farà el discurs institucional la vigília des del fòrum romà d'Empúries. El mateix diumenge participarà de l'ofrena al monument de Rafael Casanoves i al tradicional acte institucional de Sant Boi, on el 1976 es va fer la primera celebració de la Diada després de la Guerra Civil.

La mateixa presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, ha advertit que si Aragonès no assisteix a la manifestació significarà "que no està implicat en la independència". Lamenta, en aquest sentit, la decisió el President, a qui retreuen que prefereixi "fer-se una fotografia compartint taula amb Pedro Sánchez, que amb els milers de ciutadans que defensen la independència".

Des del PSC la portaveu al Parlament, Alícia Romero, assegura que respecten la decisió del president, Esperen que assisteixi a tots els actes institucionals i representi "amb neutralitat tots els catalans".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz