Cataluña
Polèmica

Les víctimes es mostren indignades pel boicot a l'homenatge del 17A

Maria Huguet | Àlex Cabrera | Marc Guasch
2 min.

La indignació és la paraula que millor defineix el sentiment de les víctimes del terrorisme que ahir es van sentir aclaparades pels enfrontaments verbals que es van produir en l'acte d'homenatge de Barcelona. Així ho ha explicat a Ràdio 4 la Carme Dolz, víctima de Cambrils, qui, assegura, se sent "novament manipulada".

No es va respectar ni l'acte ni el minut de silenci. Un respecte que les víctimes demanaven en un moment de dolor i de reviure el trauma de 5 anys enrere. El que més la va ofendre va ser que ningú "els va ajudar ni va interferir" mentre el grup de manifestants els escridassava, a ella i a la seva família. Tot plegat, oblidant l'objectiu d'aquell homenatge: recordar i donar suport a les víctimes.

Nogueras critica que es vulgui desviar l'atenció

La portaveu de JxCat al Congrés, Míriam Nogueras, ha retret aquest divendres en declaracions a La Hora de la 1 de TVE s'insisteix en els crits durant el minut de silenci i crítica que es pretengui "desviar l'atenció". "El màxim acte de respecte a les víctimes del 17-A és oferir-los la veritat", ha assenyalat. En aquest sentit, ha lamentat que després de cinc anys dels fets, encara queden molts interrogants "i el govern espanyol es nega a obrir una investigació i fer una comissió al Congrés".

Borràs treu ferro

De la seva banda, la presidenta del Parlament suspesa condemna el trencament del minut de silenci a l'homenatge de dimecres a Barcelona, però reitera que només ho va fer una persona. En aquest sentit, assegura que no es pot parlar de boicot i que ella en cap cas va saludar aquesta persona. Laura Borràs acusa la premsa i els seus adversaris polítics de criminalitzar-la constantment, segons ha denunciat a Catalunya Ràdio.

Laura Borràs treu ferro al boicot del minut de silenci | ÀLEX CABRERA

L'actitud de Borràs després de l'homenatge a les víctimes, apropant-se a saludar els manifestants mentre la rebien al crit de Presidenta, ha rebut una allau de crítiques, fins i tot del seu propi partit, de Junts per Catalunya. Ella es defensa i diu que en cap cas va buscar protagonisme.

Actualment, Laura Borràs està suspesa després que se li hagi obert judici oral per suposadament haver fraccionat contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes. Al setembre el Parlament haurà de decidir, entre altres coses, si cessa o manté els sis càrrecs de confiança que a hores d'ara depenen encara d'ella.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz