Cataluña
Barcelona

Noves microparades de taxis per reduir els viatges "en buit"

  • L’Ajuntament de Barcelona inicia el desplegament de gairebé 200 microparades de taxi a tota la ciutat

  • L'objectiu és reduir els desplaçaments dels taxis buits i minimitzar, així, els problemes de trànsit i de contaminació

  • Es treballa de forma paral·lela amb el nou servei Picmi Taxi, que permetrà reservar un viatge prèviament

Maria Bosch | Guillem Vives
2 min.

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat el desplegament de gairebé 200 microparades de taxi per reduir els desplaçaments dels taxis buits i minimitzar, així, els problemes de trànsit. També pretén reduir la contaminació a la ciutat i estalviar combustible. Així, el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, ha destacat que a partir d'ara els barris que no tenien cap parada, en disposaran d'una.

Barcelona inicia el desplegament de 191 microparades de taxi | Guillem Vives

En total, el desplegament preveu la instal·lació de 191 microparades abans d'acabar l'any, que se sumaran a les 273 que ja existeixen. Encara que els taxis podran continuar circulant per la ciutat i parar-se a mà alçada, l'objectiu és que els usuaris s'habituïn a agafar els taxis en les parades o microparades. Collboni, ha afirmat que es tracta d’una mesura “molt ambiciosa”.

On estaran situades les microparades?

Cadascuna de les microparades tindrà de dues a quatre places on podran estacionar els taxis i estaran situades a tots els barris de la ciutat. "Volem acostar el servei de taxi a la ciutadania i per a acostar-lo la millor manera és donar certesa sobre en quin punt es poden trobar", ha dit la consellera de Mobilitat, Laia Bonet.

La ubicació s'ha pactat amb el sector del taxi i pretén que entre aquestes parades hi hagi la menor distància possible. Ja hi ha 8 habilitades:

Prioritat en l'App, Picmi Taxi

Segons ha anunciat l'Ajuntament, s'està treballant de forma paral·lela perquè després de l'estiu, l'aplicació AMB Mobilitat permeti demanar taxis amb el nou servei Picmi Taxi. D'aquesta manera, es volen evitar les peticions a "mà alçada" amb l'objectiu que els taxistes que utilitzin les microparades o parades tinguin prioritat a l'hora de prestar el servei sol·licitat mitjançant l'app.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz