Cataluña
Risc d'incendi

Afluixen les restriccions davant la previsió de la fi de l'onada de calor

  • Es redueixen les restriccions a 30 municipis i tres espais naturals de l'Empordà

BEATRIZ GÁLVEZ
3 min.

El Departament d'Interior ha rebaixat a 30 els municipis de l'Alt i el Baix Empordà i espais naturals del cap de Creus, l'Albera i el Montgrí amb restriccions per risc d'incendis. A partir d'aquests dimarts, la resta de municipis tornaran a la normalitat davant la bona previsió de l'evolució de l'onada de calor.

Fi de la tercera onada de calor

Davant la previsió que s'acabi aquesta tercera onada de calor, Interior ha acordat no prorrogar les mesures restrictives que estaven vigents fins a les 23:59 hores d'aquest dilluns en 357 municipis i 11 massissos. Encara aquest dilluns es mantenen actives aquestes restriccions perquè s'espera que es mantinguin les altes temperatures i el risc d’incendi elevat a bona part del territori. Serà, però, el darrer dia d'aquesta onada, ja que a partir de dimarts està previst que es normalitzin les temperatures, es recuperin les humitats i arribin alguns xàfecs.

D'aquesta manera, a partir de dimarts es mantenen 30 municipis en el nivell màxim del pla alfa, el 3. Corresponen al nivell màxim del Pla Alfa als 28 municipis de l’Alt Empordà (Agullana, Avinyonet de Puigventós, Biure, Boadella i les Escaules, Cadaqués, Cantallops, Capmany, Colera, Darnius, el Port de la Selva, Espolla, Garriguella, la Jonquera, la Selva de Mar, la Vajol, Llançà, Llers, Masarac, Mollet de Peralada, Palau-saverdera, Pau, Pont de Molins, Portbou, Rabós, Roses, Sant Climent Sescebes, Vilajuïga i Vilamaniscle) i dos del Baix Empordà (Torroella de Montgrí i Ullà).

Quines restriccions hi ha activades pel risc d'incendi?

En aquestes localitats s'hauran de suspendre totes les activitats que puguin generar risc d'incendi forestal, com les acampades, les rutes vinculades a l'activitat de lleure i les activitats esportives que es duguin a terme en el medi natural. Així, es restringeixen les activitats de colònies, estades i campus esportius en l'entorn immediat de les edificacions en les quals es pernocti, així com les activitats de casals de vacances i esportius.

També es manté suspesa l'activitat agrícola amb ús de maquinària entre les 12.00 i les 18.00 hores, a excepció de la recollida de fruita i productes hortícoles, la sega d'alfals, llaurar els camps de rostolls i el cultiu d'arròs.

Altres restriccions que continuaran vigents són la suspensió de les obres en la xarxa interurbana que comportin ús de maquinària de risc d'incendi, inclosa la sega de cunetes, excepte les que estiguin autoritzades expressament per Trànsit. A més, en aquesta ocasió també se suspenen els usos excepcionals en la xarxa interurbana de carreteres de Catalunya corresponents a proves esportives, marxes ciclistes, filmacions, trenets turístics, ral·lis i altres carreres anàlogues.

També es restringeix l'ús d'eines com a bufadors o serres radials a menys de 500 metres de la zona forestal i a menys de 50 de terrenys agrícoles i es limita la circulació motoritzada en el medi natural, a excepció de residents i activitats que per la seva naturalesa siguin inajornables.

La circulació del transport en el bosc de productes forestals es limita entre les 12.00 i les 19.00 hores.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz