Cataluña
Orgull RTVE

Alba Reche: "No cal treure a ningú de l'armari"

  • La cantant Alba Reche parla dels prejudicis contra la comunitat LGTBIQ+ dins de la indústria musical

  • L’artista valenciana va dir públicament que era bisexual a l’acadèmia d’Operación Triunfo

  • Pots veure el programa especial #OrgullRTVE a RTVE Play Catalunya

MARINA SÁNCHEZ ALCOLEA
2 min.

La cantant valenciana Alba Reche va dir que era bisexual a l’acadèmia d’Operación Triunfo de manera espontània i natural. L’artista sempre ha rebut el suport de la seva família i les seves amistats. “Tampoc va ser una cosa molt difícil. Gràcies a ells va ser còmode.”, assegura a la gala Orgull que pots veure a RTVE Play Catalunya.

Tanmateix, encara hi ha prejudicis cap a la comunitat LGBTIQ+ dins de la indústria musical. Malgrat que Alba Reche creu que la tendència està canviant, considera que “continua vigent aquest tipus de prejudici”.

No cal treure a ningú de l’armari si no vol dir-ho”

Per a la cantant valenciana és important respectar els temps de les persones i “no cal treure a ningú de l’armari si no vol dir-ho” i entén que no s’ha d'exigir a cap artista que ho faci perquè potser té pressions familiars o perquè “aquesta persona no està disposada o no està preparada per fer el pas.” Un altre dels aspectes que també preocupa als cantants és pèrdua de públic del sexe contrari si declaren la seva homosexualitat o bisexualitat. Alba Reche, conscient de la situació, els anima que es mostrin tal com són: “Hi ha moltíssima gent que estem disposades a abraçar-los.”

L'exconcursant d’OT creu que és molt important que hi hagi figures de referència LGTBIQ+ que parlin amb naturalitat de la seva identitat o orientació sexual perquè donen visibilitat i poder ser referents per a nens i nenes. Referents que, segons Alba Reche, generacions anteriors no han tingut.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz